Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Tiago Monteiro a szeptemberi barcelonai tesztbalesete miatt kénytelen volt kihagyni a WTCC kínai fordulóját, és most megerősítették, hogy a soron következő japán versenyhétvégén sem állhat majd rajthoz.

 

Monteiro jelenleg a második a bajnokságban, igaz hátránya csupán fél pont a listavezető Thed Björkkel szemben. A tabella harmadik helyén Michelisz Norbert tanyázik másfél ponttal lemaradva portugál csapattársától.

171024 monteiro n2

„Ez karrierem egyik legcsalódottabb pillanata.” –kezdte Monteiro, aki az orvosai tanácsára nem ül versenyautóba. „A csapatommal keményen dolgoztunk azon, hogy vezessük a bajnokságot, így nagyon nehéz elfogadni ezt a helyzetet. Leginkább az frusztrál, hogy a gyógyulásom rendben megy, de az idő ellenem dolgozik. Ezek a dolgok azonban még inkább motiválnak, hogy még erősebb legyek, amikor eljön a visszatérésem ideje. Szeretnék köszönetet mondani az orvosi csapatnak, akik nap mint nap foglalkoznak velem – az a célunk, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessek a versenyzéshez –, valamint szeretném megköszönni mindenkinek a támogatását, akik ebben a nehéz időben is pozitív üzenetekkel látnak el.”

Monteiro helyére a kínai versenyen Gabriele Tarquini ugrott be, azonban az olasz pilóta a TCR-es elfoglaltsága miatt a hétvégén nem tudja vállalni a helyettesítést. A Honda kedd délután jelentette be, hogy Motegiben az argentin Esteban Guerrieri lesz Michelisz Norbert és Ryo Michigami csapattársa.

A bajnokság állása:

1. Thed Björk 200,5 pont
2. Tiago Monteiro 200
3. Michelisz Norbert 198,5
4. Nicky Catsburg 177,5
5. Mehdi Bennani 164

16. Nagy Dániel 5

A WTCC hátralévő futamai:

Japán – október 27-29.
Makaó – november 17-19.
Katar – november 30 – december 1.

 


Legfrissebb cikkek