Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen Racing egykori pilótája, Ma Qing Hua novemberben visszatér a WTCC-be. A kínai pilóta a sorozat makaói állomásán fog rajthoz állni a Sebastien Loeb Racing egyik Citroen C-Elysée-jével.

 

Ma 2014-ben és 2015-ben volt a Citroen gyári pilótája; 2014-ben Oroszországban rögtön egy futamgyőzelemmel debütált a bajnokságban, rá egy évre pedig Portugáliában állhatott fel a pódium legmagasabb fokára. Ma volt az első kínai pilóta, aki futamot tudott nyerni egy FIA bajnokságban. Az elmúlt időszakban a Formula E-ben, valamint a kínai TCR-sorozatban szerepelt.

„Nagyon pozitív vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetőséget és örülök, hogy visszatérhetek ebbe a bajnokságba.” –nyilatkozta Ma Qing Hua a WTCC hivatalos oldalának. „Számomra nem jelent hátrány az utcai pálya, mivel 2015-ben győzni tudtam Vila Real-ban, ami szintén egy ilyen stílusú pálya. Makaó egy legendás helyszín, egy csodálatos város, ezért nagyon örülök, hogy idén ismét rajthoz állhatok itt. Biztosan kell majd egy kis idő, mire felveszem a ritmust, de talán nem lesz probléma, mivel még tisztán emlékszem, milyen érzés is ezeket az autókat vezetni.”

170922 maqinghua n2

„Figyelemmel követem az idei bajnokságot, mivel nagyon izgalmas csaták vannak a Volvók és az egyre erősebb Hondák között. Láthatjuk, hogy a Citroenek is még ott vannak a mezőny elejében, én pedig hiszek a csapatban. Korábban már dolgoztam együtt ezekkel a srácokkal, akik azóta még tapasztaltabbak lettek, ami hatalmas önbizalmat fog nekem adni. A WTCC egy olyan bajnokság, ahol a célvonalig kell harcolni, és bármi megtörténhet a versenyen. Szívesen teljesítenék ismét teljes szezont ebben a sorozatban.” –tette hozzá a 29 éves kínai pilóta.

Ma Qing Hua mellett Mehdi Bennani, Tom Chilton, valamint John Filippi is a Sebastien Loeb Racinget fogja erősíteni a november 17-19. között megrendezésre kerülő makaói versenyhétvégén.

 


Legfrissebb cikkek