Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kínai Ma Qing Hua lesz a Citroen negyedik pilótája a túraautó-világbajnokság néhány futamán. A 26 éves versenyző 2012-ben a HRT...

... 2013-ban pedig a Caterham Forma-1-es csapat tesztpilótája volt. 2011-ben megnyerte a kínai túraautó-bajnokság 1600-as kategóriáját egy Hyundai i30-as volánja mögött.

A kínai biztosan rajthoz áll Oroszországban, Belgiumban, Kínában és Makaóban, valamint egy ötödik futamon is, ami még nincs megerősítve.

„Nem csak azért esett Ma Qing Huára a választásunk, mert kínai, hanem mert fantasztikusan teljesített az elmúlt években. Nagyon pozitív benyomást tett ránk a C-Elysée WTCC tesztjei során. A debütáló évünkben nem tudunk négy autóval részt venni minden versenyen, de így is sikerült egy erős programot összeállítanunk.” – nyilatkozta Yves Matton, a Citroen Racing első embere.

„Ma a két utolsó európai állomáson fog autóba ülni – Moszkvában és Spában - majd a két hazai versenyén Sanghajban és Makaóban is bizonyíthat. Az ötödik versenyről még nem határoztunk.” – tette hozzá Matton.

Ma Qing Hua elárulta, hogy hatalmas megtiszteltetés számára, hogy a Citroen csapatában versenyezhet.

„Nagyon izgatott vagyok a lehetőség miatt, hogy egy ilyen sikeres csapat tagja lehetek. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy segítsek az alakulatnak. A hazai futamom, a sanghaji is és a makaói is különlegesek lesznek számomra, és egy jó eredményben is reménykedek. Most azonban arra vágyom a legjobban, hogy ismét a C-Elysée WTCC volánja mögött ülhessek.” – árulta el a kínai versenyző.

Ma Qing Hua csapattársai Yvan Müller, Sebastien Loeb és Jose Maria Lopez lesznek.

A szezon április 12.-én kezdődik, Marrakeshben.


Legfrissebb cikkek