Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az egykori Forma 1-es pilóta Olivier Panis fia, Aurélien távozik a WTCC-ből, helyére pedig az a Szabó Dávid Zsolt fog ülni, aki idén kétszer is a dobogón végzett az ETCC-ben.

Aurélien Panis a Honda Franciaország támogatásával a TCR-ben fog szerepelni a szezon hátralévő részében a Boutsen Ginion Racing Team színeiben. A francia pilóta két alkalommal tudott a Top 10-ben végezni; Marrakeshben, valamint a Hungaroringen is a tizedik pozícióban ért célba a Zengős Hondával.

170705 zengomotorsport n2

Szabó Dávid Zsolt a Hungaroringen, hazai közönség előtt az ezüstérmes helyen végzett a SEAT Léonnal, míg a legutóbbi versenyen, a portugáliai Vila Real-ban diadalmaskodni tudott. A 21 esztendős pilóta Argentínában már a túraautó-világbajnokság mezőnyét fogja erősíteni.

„Zsolt már megmutatta nekünk, hogy milyen tempóra is képes, és hogy milyen potenciál rejtőzik benne. Azt is láthattuk, hogy mennyire gyorsan megtanulja az új pályákat, és alkalmazkodik az új helyzetekhez.” –kezdte Zengő Zoltán a TouringCarTimes-nak. „Mindig is büszkék voltunk arra, hogy a fiatal pilóták pályafutását egyengetjük, ezért nagyon örülünk, hogy Zsolt is bemutatkozhat a WTCC-ben. Már nagyon várjuk, hogy figyelemmel követhessük a fejlődését. Nincs könnyű helyzetben, de remek alkalma lesz a tanulásra, és mindenben segíteni fogunk neki, hogy mihamarabb átálljon. Elkötelezettek vagyunk a két autós indulás mellett, így fontolgatjuk, hogy Nagy Dániel csapattársaként a másik két fiatal pilótánk, Ficza Ferenc és Nagy Norbert is lehetőséget kap majd a WTCC-ben való bizonyításra. Erről majd később adunk ki közleményt.”  

170705 zengomotorsport n3

A túraautó-világbajnokság argentínai fordulóját, július 14-16. között rendezik meg a Circuito Termas de Río Hondo versenypályán.

 


Legfrissebb cikkek