Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Jean-Karl Vernay nyerte a TCR International Series Spa Francorchamps-i fordulójának második futamát. A francia mögött a WTCC 2012-es bajnoka, Rob Huff ért célba, míg a dobogó legalsó fokára az Audis Stefano Comini állhatott fel.

A szombati futamnak a fordított rajtrácsnak köszönhetően a Volkswagenes Maxime Potty vághatott neki az élről. A belga pilóta és a második rajtkockából induló Pepe Oriola az első kanyarban összeakadtak, és mindketten rengeteg pozíciót veszítettek. A start utáni kalamajkából Edouard Mondron jött ki a legjobban, mivel két helyet is javítani tudott, és ezzel átvette a vezetést. A belga pilótát Rob Huff üldözte, míg Tassi Attila a képzeletbeli dobogó harmadik helyén tanyázott. A M1RA magyar versenyzője Jean-Karl Vernay-jel csatázott, és ezt az ötödik helyen autózó Benjamin Lessennes ki is használta, mivel mindkét ellenfele mellett el tudott menni. Lessennes a Les Combes-ben megpróbálta megelőzni az előtte autózó Mondont valamint Huffot, azonban ez nem sikerült neki. Rob Huff pályafutása első TCR-es versenyén az élre tudott állni, míg Mondon és Lessennes helyét cseréltek. A negyedik körben Lessennes megpróbált elmenni Huff mellett, azonban összeértek, ami miatt a belga Hondás több pozíciót is veszített. Jean-Karl Vernay az ötödik körben egy fantasztikus kettős-előzésnek köszönhetően az élre ugrott. Ficza Ferenc a kilencedik helyen autózott, amikor összeütközött az Alfás Davit Kajaia-val, és kicsúszott. A hetedik pozícióért Tassi Attila, Davit Kajaia és James Nash vívott hatalmas csatát, azonban az utolsó körben a magyar pilóta elrontotta az egyik kanyart, így visszacsúszott a kilencedik pozícióba. A futamot végül Jean-Karl Vernay nyerte csapattársa, Rob Huff előtt. A harmadik helyért járó serleget a svájci Stefano Comini vehette át.

170506 tcr n2

A belgiumi második verseny végeredménye:
1. Jean-Karl Vernay (Volkswagen Golf GTi)   9 kör
2. Rob Huff (Volkswagen Golf GTi)   +0.720
3. Stefano Comini (Audi RS 3 LMS)   +2.325
4. Edouard Mondron (Volkswagen Golf GTi)   +3.888
5. Benjamin Lessennes (Honda Civic Type-R)   +4.907
6. Frédéric Vervisch (Audi RS 3 LMS)   +5.909
7. Davit Kajaia (Alfa Romeo Giulietta)   +11.790
8. James Nash (SEAT Léon TCR)   +12.398
9. Tassi Attila (Honda Civic Type-R)   +13.116
10. Giacomo Altoé (Volkswagen Golf GTi)   +13.817

A bajnokság állása:
1. Jean-Karl Vernay   91 pont
2. Stefano Comini    66
3. Tassi Attila   53
4. Dusan Borkovic   51
5. Roberto Colciago   50

1. Leopard Racing Team WRT   118 pont
2. Lukoil Craft-Bamboo Racing   109
3. M1RA   105

A bajnokság jövő hétvégén az olaszországi Monzában folytatódik.

 


Legfrissebb cikkek