Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az idei DTM autók gyorsabbak, mint amire a Mercedes skót pilótája, Paul Di Resta számított. Az Audik a BMW-k és a Mercedes AMG-k, idén többek között az új légbeömlőnek valamint az új hűtőrendszernek köszönhetően, már több mint 500 lóerősek lesznek.

Az új előírásoknak megfelelően a módosított hátsó szárnyak miatt kisebb leszorítóerő hat az autókra, ráadásul a Hankook lágyabb abroncsokkal látja el a csapatokat. A BMW-s Timo Glock a szezon előtti teszten 1:30.201-es időt futott a Hockenheimringen, ami 2 másodperccel jobb, mint a tavalyi pole-pozíciós idő (Antónia Félix da Costa – 1:32.344), és 4 másodperccel gyorsabb, mint a 2016-os hockenheimi szezonzárón elért leggyorsabb kör (Miguel Molina – 1:34.544).

„Hatalmas meglepetés számomra, hogy milyen gyorsak a 2017-es autók.” –fogalmazott az egykori Forma-1-es pilóta, Paul Di Resta. „A köridők sokkal jobbak, mint eddig. A szabálymódosításoknak köszönhetően kisebb leszorítóerő hat a kocsikra, azonban a motor erősebb, a gumik tapadása pedig jobb. Fantasztikus érzés vezetni ezeket az autókat, de ugyanakkor nagy kihívást jelent az, hogy odafigyeljünk az abroncsokra.”

170420 dtm n2

Di Resta a második helyen zárta a négynapos hockenheimi tesztet a BMW-s Timo Glock mögött, és márkatársai, Gary Paffett, Lucas Auer és Robert Wickens is a top 6-ban végzett.

„Egy nagyon produktív teszten vagyunk túl. Sok hasznos információval gazdagodtunk, és magabiztosabbak is lettünk. Természetesen még változhatnak a dolgok, de régóta nem éreztük magunkat ennyire felkészültnek. Reméljük, hogy ennek köszönhetően a bajnoki címért is harcba szállhatunk majd. A célom az, hogy a lehető legtöbbet kihozzam az idei évből. Október óta sok idő telt el, így már nagyon várom, hogy elkezdődjön a szezon, de addig is a családommal fogom tölteni ezt az időt.” –tette hozzá a 31 éves skót versenyző.

A Német Túraautó Bajnokság 2017-es évada május 5-én startol el Hockenheimben, míg a Hungaroring június 16-18. között látja vendégül a DTM mezőnyét.

 


Legfrissebb cikkek