Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Michelisz Norbi bejelentette, hogy saját csapatot indít a TCR International Series-ben. Az M1RA névre keresztelt alakulatot a magyar pilóta a B3 Racing egykori technikai igazgatójával, Bári Dáviddal fogja irányítani.

A M1RA két Honda Civic-ket indít a bajnokságban, amelyekkel a 17 esztendős Tassi Attila, valamint a WTCC-t is megjárt Roberto Colciago bizonyíthat. Tassi Attilának Bári Dávid fog segíteni a versenyeken, míg olasz csapattársának az a Giancarlo Bruno lesz a versenymérnöke, aki korábban Gabriele Tarquinivel dolgozott együtt.

„Nagyon örülök, hogy részt veszünk ebben a bajnokságban.” –kezdte Michelisz Norbi a TouringCarTimes-nak. „Versenyzőként muszáj a fejlődésre gondolnom, és amikor Bári Dávid mesélt nekem erről a lehetőségről, nagyon boldog voltam, hogy segíthetek neki ebben a projektben. Alapvetően az ő feladata lesz a csapat vezetése és az emberekkel történő kapcsolattartás, én pedig segítek neki abban, hogy összeköttetésben legyünk a JAS Motorsporttal, ami megkönnyíti a dolgunkat. Az én fő feladatom az lesz, hogy segítsem a fiatal magyar pilótáinkat. Mivel számomra a WTCC élvez prioritást, nem is tudok majd napról-napra a csapat mellett lenni.”

170320 m1ra n2
fotók: facebook.com/m1ramotorsport

Arról, hogy miért éppen M1RA lett az alakulat neve, a magyar pilóta a blogjában írt részletesebben: „M1RA. Több okot is tudok rá, hogy a mi szemünkben miért ez a világ legjobb csapatneve. Az M1-gyel a nagy célunkat szimbolizáljuk: szeretnénk, ha idővel a miénk lenne Magyarország első számú versenycsapata. Az RA a Racingra utal, de kimondva nekünk a M1RA mindig is Mira lesz, így Michelisz Racingként is lehet értelmezni. Ráadásul a Mira olaszul azt jelenti, hogy cél, spanyolul azt, hogy látvány, oroszul azt, hogy béke. Ezeken a pozitív töltetű szavakon túl van egy számomra rendkívül személyes oka is az elnevezésnek… Johannával a Mira nevet választottuk a születendő gyermekünknek, engem így a csapat neve mindig a kislányunkra emlékeztet majd.”

A TCR International Series első futamát április első hétvégéjén rendezik meg Grúziában, míg a Hungaroringen július 1-2. között szurkolhatunk a magyar csapatnak.

 


Legfrissebb cikkek