Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Audi Sport a Genfi Autószalonon rántotta le a leplet a legújabb RS 5 DTM-ről, amellyel az idei Német Túraautó Bajnokságban fognak rajthoz állni.

A Német Túraautó Bajnokságban új előírások lépnek életben az idén, amelyekkel azt szeretnék elérni, hogy még izgalmasabbak legyenek a futamok. 2017-től még erősebbek lesznek a DTM-es versenygépek, míg a módosított aerodinamikai elemekkel csökkentik az autókra ható leszorító erőt. Bár a kocsikat ugyanúgy V8-as erőforrás fogja hajtani, mint az előző években, azonban változtatnak a levegőbeömlőn valamint a hűtőrendszeren, aminek köszönhetően már több mint 500 lóerő fog rejtőzni a motorháztető alatt. A kocsik hasmagassága megnő, emellett az első splitter geometriája, a padlólemez, a diffúzor és a hátsó szárny is módosul, a Hankook pedig lágyabb gumiabroncsokat fog szállítani a versenyhétvégékre.

170308 audidtm n2

Az Audi a BMW-hez és a Mercedes-AMG-hez hasonlóan hat autót indít az idei évadban; a Team ABT Sportsline Mattias Ekströmmel és Nico Müllerrel, a Team Phoenix Loic Duvallal és Mike Rockenfellerrel, a Team Rosberg pedig René Rasttal és Jamie Greennel fog szerepelni.

„Ez egy izgalmas nap számomra, és mindenki számára, aki részt vesz a DTM-es projektünkben.” –kezdte az Audi Sport igazgatója, Dieter Gass. „Az új DTM szabályok célja, hogy tovább csökkenjenek a költségek, míg a futamok izgalmasabbá az autók pedig vonzóbbá váljanak. Ez egy izgalmas időszak a DTM-ben. Az autók erősebbek lesznek, míg a leszorító erő csökkeni fog. Ezek az újítások, ezekkel a profi pilótákkal vegyítve még izgalmasabbá teszik majd a versenyeket. Mindenki, aki kilátogat május elején a Hockenheimringre, személyesen is megnézheti majd az új autónk első futamát.”

 


Legfrissebb cikkek