Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Polestar Cyan Racing bemutatta az idei csapatfelállását. A svéd alakulat három Volvo S60-assal fog szerepelni a túraautó-világbajnokság 2017-es évadában.

2017-ben már három Volvo S60-as fog versenyezni a túraautó-világbajnokság mezőnyében. Thed Björk mellett az argentin Néstor Girolami valamint a holland Nicky Catsburg fogja képviselni a svéd márkát a sorozatban.
Girolami tavaly Motegiben már versenyzett a Volvo színeiben, és mindkét futamot pontszerző helyen zárta. Nicky Catsburg 2015-ben mutatkozott be a WTCC-ben a Lada csapatával, és tavaly nyerni tudott a Moscow Raceway-en a Lada Vesta volánja mögött.

„Nagyon hálás vagyok a Polestar Cyan Racing-nek ezért a lehetőségért.” –kezdte Girolami a TouringCarTimes-nak. „Tavaly az első közös futamunk nagyon jól sikerült, és abszolút otthon éreztem magam a csapatnál. Remélem, hogy Theddel és Nickyvel idén előre tudunk majd lépni az eredménylistán.”

170227 volvos60 n2

Nicky Catsburg is fejlődést vár 2017-ben: „2016-ban a versenyek alatt egészen közelről láthattam a Polestar Cyan Racing fejlődését, ezért nagyon boldog vagyok, hogy most csatlakozhatok hozzájuk. A tavalyi eredményeik magukért beszélnek, és remélem, hogy Theddel és Néstorral el tudjuk majd érni a 2017-re kitűzött céljainkat.”

Thed Björk tavaly már az S60-assal szerepelt a bajnokságban: „Hihetetlen érzés volt futamot nyerni az első szezonunkban. Ez hatalmas önbizalmat adott az új évad kezdetére, így már magasabbak a céljaim. A szezon előtti tesztek jól sikerültek. Még sosem vezettem ennyit teszten, így biztos vagyok benne, hogy felkészültem, és hogy képes leszek harcba szállni a bajnoki címért. Nagyon örülök, hogy Néstor és Nicky a csapattársam lesz – mindketten profi pilóták és nagyon gyorsak.”

A Polestar Cyan Racing vezetője, Christian Dahl a csapat Göteborg melletti új bázisán a következőket mondta: „Ez az elmúlt évek kemény munkájának az eredménye. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen magas színvonalon képviselhetjük Skandináviát az autósport világában. Az itt található felszerelések nélkülözhetetlenek a 2017-es céljaink elérésében. A tesztprogramunk a tervek szerint halad, és fontos lépéseket tettünk az S60 Polestar TC1-es versenyautó fejlesztésében.”

A WTCC 2017-es mezőnye:
Honda Racing Tem JAS (Honda Civic): Michelisz Norbert, Tiago Monteiro, Ryo Michigami
Polestar Cyan Racing (Volvo S60): Thed Björk, Néstor Girolami, Nicky Catsburg
Münnich Motorsport (Citroen C-Elysée): Rob Huff
Sébastien Loeb Racing (Citroen C-Elysée): Tom Chilton, John Filippi, Mehdi Bennani*
ROAL Motorsport: Tom Coronel*
Zengő Motorsport (Honda Civic): Aurélien Panis, ?*
*még nincs megerősítve

A túraautó-világbajnokság 2017-es évada április 7-én startol el Marokkóban.

 

 


Legfrissebb cikkek