Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Zengő Motorsport vezetője, Zengő Zoltán kedden jelentette be, hogy az egykori Forma-1-es pilóta, Olivier Panis fiával, Auréliennel vágnak neki a túraautó-világbajnokság 2017-es évadának.

A Zengő Motorsport tavaly két fiatal magyar tehetséggel, Ficza Ferenccel és Nagy Dániellel vett részt a sorozatban, idén pedig első alkalommal, egy külföldi versenyzővel, a francia Aurélien Panis-szal indul.

A 22 éves pilóta pályafutása 2011-ben a francia Formula 4-ben kezdődött el. A debütáló évében 2 alkalommal is a dobogón végzett, a bajnokságot pedig a 10. helyen zárta. 2012 és 2014 között részt vett az Andros Trophy jégrally bajnokságban (Yvan Muller 10 alkalommal nyerte meg ezt a sorozatot 1996 és 2007 között), és a kétliteres Formula Renault Európa-kupában. 2015-től a 3,5 literes Formula Renault mezőnyét erősítette. Tavaly két futamgyőzelmet szerzett a V8-as együléses versenyautóval és az ötödik pozícióban fejezte be a szezont.

170131 zengomotorsport n2

„Nagyon büszke vagy rá, hogy csatlakozhatok a WTCC mezőnyéhez.” –kezdte Panis. „Ez egy nagyon erős nemzetközi bajnokság, ami hatalmas előrelépés lesz számomra. Sok rutinos és tehetség pilóta verseng itt, ezért nagyon nehéz, de izgalmas év előtt állok; jobb lesz, ha felkötöm a gatyámat már az elején. Büszke vagyok, hogy egy olyan csapat tagja leszek, mint a Zengő Motorsport, amely az elmúlt években már tudott futamokat nyerni, és hatalmas megtiszteltetés, hogy a Honda Racing család tagja lehetek. Itt minden újdonság lesz nekem, és az lesz a célom, hogy minél gyorsabban minél több tapasztalatot szerezzek, hogy a lehető leghamarabb a mezőny elején csatázhassak. Szeretném megköszönni a szponzoraimnak a támogatást, és a menedzseremnek, Didier Coton-nak a remek munkát. Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon, és remélem, hogy édesapám majd jó dolgokat mondhat rólam a francia Eurosporton a WTCC közvetítésekor.”

170131 zengomotorsport n3

Zengő Zoltán a következőket mondta: „Nagyon örülünk, hogy Aurélien csatlakozik hozzánk a 2017-es szezonban. Az, hogy nem magyar pilótával indulunk, újdonság lesz számunkra, ami nagyon izgalmasnak ígérkezik. Aurélien személyében egy olyan pilótát köszönthetünk, aki tele van potenciállal, és aki sikeres múlttal büszkélkedhet együléses versenysorozatokból. Biztosak vagyunk benne, hogy Aurélien WTCC-re váltása kifizetődő lesz, és már alig várjuk, hogy elkezdjük vele a munkát.”

A Zengő Motorsport hamarosan megnevezi a második pilótáját is, aki várhatóan egy magyar versenyző lesz.

 


Legfrissebb cikkek