Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A BMW és az Audi után a német túraautó-bajnokság harmadik résztvevője, a Mercedes-AMG is nyilvánosságra hozta a pilótáinak névsorát. Idén a költségkímélés miatt kisebb lesz a mezőny, az eddigi 24 helyett, csupán 18 kocsi fog szerepelni a sorozatban.

Edoardo Mortara, aki tavaly az Audi pilótájaként a második helyen zárta a bajnokságot, idén már a Mercedes-AMG színeiben indul. „Alig várom, hogy elkezdhessek dolgozni az új csapattársaimmal a 2017-es szezonban. Biztos vagyok benne, hogy együtt remek eredményeket fogunk szállítani a Mercedesnek.” –mondta Mortara.

Az olasz versenyző mellett Robert Wickens, Gary Paffett, Paul di Resta, Lucas Auer valamint a Formula E-ben is viaskodó, Maro Engel fogja még képviselni a csillagos márkát. – A 31 esztendős Engel 2008 és 2011 között már szerepelt a Mercedes DTM alakulatában.

„Minden bizonnyal van néhány befejezetlen ügyem a DTM-ben” –kezdte Maro Engel. „Nagyon büszke vagyok rá, hogy visszakerülhetek a csapatba, és hogy esélyt kapok a bizonyításra a következő szezonban.”

170126 dtm n2

A stuttgarti alakulat tartalékpilótája a Formula 3 tavalyi ezüstérmese, Maximilian Günther lesz, míg Dani Juncadella, Christian Vietoris, Maximilian Götz és Felix Rosenqvist is kikerült a csapatból.

„Új autóval, új gumikkal, és kevesebb pilótával vágunk neki a szezonnak.” –árulta el a Mercedes-AMG DTM vezetője, Ulrich Fritz. „A DTM versenyek színvonala várhatóan magasabb lesz, mint valaha. Ezért is örülök, hogy sikerült egy ilyen kaliberű csapatot összeállítanunk. Edo, Lucas, Paul, Gary és Rob is nyert már futamot a DTM-ben, ezért biztosak vagyunk benne, hogy képesek lesznek harcolni a bajnoki címért.”  

A Mücke Motorsport és az ART is kiszállt a bajnokságból, így a Mercedes-AMG összes autóját a HWA Team fogja versenyeztetni 2017-ben.

A DTM 2017-es mezőnye:

Mercedes-AMG:
- Edoardo Mortara
- Robert Wickens
- Gary Paffett
- Paul di Resta
- Lucas Auer
- Maro Engel

Audi:
- Mattias Ekström
- Nico Müller
- Jamie Green
- René Rast
- Mike Rockenfeller
- Loic Duval

BMW:
- Marco Wittmann
- Timo Glock
- Augusto Farfus
- Bruno Spengler
- Tom Blomqvist
- Maxime Martin

 


Legfrissebb cikkek