Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Honda bejelentette, hogy Michelisz Norberttel, Tiago Monteiroval és Ryo Michigamival vágnak neki a túraautó-világbajnokság 2017-es szezonjának.

A pilóták a legújabb Honda Civic WTCC-kel fognak versenyezni, amelyeket a tél folyamán a Honda R&D valamint a JAS Motorsport folyamatosan fejlesztett.Tiago Monterio ötödik szezonját kezdi meg a Honda csapatában. A portugál pilóta tavaly két futamot is megnyert, a bajnokságot pedig a harmadik helyen zárta. Michelisz Norbi 2016-ban csatlakozott a gyári alakulathoz, miután kétszer is megnyerte a WTCC Trophyt a Zengő Motorsport pilótájaként. A magyar versenyző a negyedik pozícióban zárta a 2016-os szezont, egy ponttal elmaradva Monteirotól.
Ryo Michigami tavaly a hazai futamán, Motegiben debütált a WTCC-ben. A 43 éves japán pilóta 2000-ben megnyerte a japán Super GT bajnokságot (JGTC) egy Honda NSX volánja mögött. Michigami Rob Huff távozása után teljes szezont fog menni 2017-ben a túraautó VB-n.

„Fantasztikus, hogy továbbra is a Hondával versenyezhetek, és hihetetlenül lelkesen várom a 2017-es szezont.” –kezdte Monteiro. „2012 óta, a Honda WTCC-s programjának kezdetétől itt vagyok, és továbbra is az a célom, hogy világbajnok legyek. 2016-ban minden eddiginél közelebb kerültem ehhez, miután a harmadik helyen zártam a bajnokságot. Én voltam az első portugál, aki egy FIA világbajnoki sorozat élen állt, és hatalmas siker volt az is számomra, hogy a hazai versenyemen, Vila Realban győzni tudtam – ez a pálya nagyon közel van ahhoz a helyhez, ahol felnőttem. A tavalyi autó az eddigi legjobb Civic WTCC volt. Ha ezt folytatjuk 2017-ben is, biztos vagyok benne, hogy jó esélyeink lesznek a bajnoki címre.”

170123 michelisz n2

Michelisz Norbi célja is a világbajnokság megnyerése: „Nagyon boldog vagyok, hogy 2017-ben is a Hondával szerepelhetek. A gyári csapatban eltöltött első évem egy kicsit a tanulásról szólt, de a szezon második felében már fejlődött a tempónk, a legnagyobb lépést pedig az időmérőkön tettük meg. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Honda hazai versenyén győzni tudtam. Biztos vagyok benne, hogy ezzel az autóval és csapattal elérhetem majd a célomat, vagyis a világbajnoki címet. Mostanra személyesen is már elértem azt a szintet, ami ahhoz kell, hogy ez megvalósulhasson. Úgy gondolom, hogy Tiagoval és Ryoval nagyon erős teljesítményt fogunk nyújtani az egész szezon alatt.”

A 2017-es túraautó-világbajnokság első futamát április 7 - 9. között Marokkóban rendezik meg.

 


Legfrissebb cikkek