Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A túraautó-világbajnokság 2012-es bajnoka Rob Huff elhagyja a Hondát, és idén már a Münnich Motorsport TC1-es Citroen C-Elyseé-jével fog szerepelni.

A brit pilóta 2016-ban csatlakozott a Hondához, és rögtön a szezonnyitó Paul Ricard-i versenyhétvége nyitófutamán diadalmaskodni tudott. Az évad hátralévő részében további öt dobogós helyet szerzett a Civic-kel, a bajnokságot pedig 199 ponttal a hatodik pozícióban zárta. Huff 2013-ban már versenyzett az All-Inkl.com Münnich Motorsport csapatában, ahol két futamgyőzelmet is ünnepelhetett a Seat León WTCC volánja mögött.

„Nagyon örülök, hogy ismét csatlakozhatok a Münnich Motorsporthoz.” –kezdte Huffy. „2013-ban sikeres munkát végeztünk együtt, így izgatottan várom, hogy idén ismét közösen dolgozzunk sokkal erősebb felállásban, több tapasztalattal és természetesen a roppant versenyképes Citroenes csomaggal.  Amikor René Münnich megkeresett ezzel az ötlettel, nyilvánvalóan nem tudtam nemet mondani. Ez egy olyan év lehet, amikor akár egy privát csapat is megnyerheti majd a világbajnokságot, így természetesen ez lesz a mi elsődleges célunk is.”

170120 robhuff n2
fotó: All-Inkl.com Münnich Motorsport

A csapat menedzsere, Dominik Greiner a következőket mondta a TouringCarTimes-nak: „Mi a Münnich Motorsportnál, már izgatottan várjuk az új szezont. Jól látszik, hogy a csapat minden egyes tagja nagyon motivált. A TC1-es Citroen C-Elysée az elmúlt három év legdominánsabb autója, Rob pedig hatalmas tapasztalattal rendelkezik. Az autó, a pilóta és a csapat kombinációja miatt nagyon pozitív érzéseim vannak a szezonnal kapcsolatban.”

A Sebastien Loeb Racing mellett a Münnich Motorsport a második olyan alakulat, amely Citroen C-Elysée-vel fog rajthoz állni 2017-ben.

Huff helyét valószínűleg a japán Ryo Michigami veszi majd át a Hondánál, míg Michelisz Norbert és Tiago Monteiro idén is a japán márka színeiben fog versenyezni.

 


Legfrissebb cikkek