Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Annak ellenére, hogy a Lada tavaly novemberben bejelentette, hogy kiszállnak a túraautó-világbajnokságból, elképzelhető, hogy idén mégis láthatjuk majd az orosz márka TC1-es autóit a rajtrácson.

A Lada és Rosneft 2017-ben az orosz bajnokságra szeretne koncentrálni, azonban esélyes, hogy a TC1-es Vesták privát színekben továbbra is versenyezhetnek majd a világbajnoki sorozatban. - A Lada 2008-ban már szerepelt privát csapatként (Russian Bears Racing) a WTCC-ben.  

170117 lada n2

Egyelőre hivatalos bejelentés még nem érkezett a maradásról, de az biztos, hogy az alakulatot továbbra is Victor Shapovalov irányítaná. A pilótafelállásról sem esett szó eddig, így azt sem lehet tudni, hogy az olasz Gabriele Tarquini valamint a holland Nicky Catsburg maradhatnak-e az orosz gárda alkalmazottjai. Hugo Valente és a csapatvezetőség között tavaly év végén megromlott a kapcsolat, így a francia szinte biztos, hogy elhagyja a Ladát.

Az FIA Túraautó Bizottságának vezetője, Alan Gow a TouringCarTimes-nak megerősítette, hogy a Lada maradásával akár 16 TC1-es kocsi is versenyezhetne a bajnokságban. A gyári Hondák és Volvók mellett a Citroen és a Chevrolet autói is rajthoz állnak majd privát csapatokkal a WTCC 2017-es évadában.

 


Legfrissebb cikkek