Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A BMW és az Audi képviselői szerint, az amerikai DTM sorozat elindítása zsákutcába kerülhet amerikai autók nélkül.

Jens Marquardt a BMW Motorsport főnöke, és Dieter Gass, az Audi Sport vezetője úgy gondolják, hogy egy hazai gyártó részvétele létfontosságú lenne a 2017-re tervezett sorozatnak.

„A legfontosabb feladat most, hogy találjunk olyan amerikai gyártókat, akik csatlakozhatnának a sorozathoz. Az egy dolog, hogy egy vagy két versenyen részt veszünk a tengerentúlon, de ha tíz vagy még több futamból álló bajnokságot akarunk létrehozni, akkor muszáj lesz egy amerikai gyártót is beszerveznünk. Ezt a rajongók is biztosan nagyra értékelnék.” – nyilatkozta Marquardt.

„Japán márkákat is szívesen látnánk, de az lenne a legjobb, ha egy amerikai cég csatlakozna. Nagyon nehéz lenne elképzelni ezt a sorozatot csak német autókkal.” –tette hozzá Gass.

A három nagy amerikai vállalat – a General Motors, a Ford és a Chrysler közül egyik sem érdeklődik az amerikai DTM iránt.


A GM Racing igazgatója, Mark Kent szerint jelenleg nincs szükségük erre a versenyprogramra.

„Folyamatosan figyelemmel követjük az új bajnokság alakulását, de mi most boldogok vagyunk a Corvette Racing projektünkkel és a Corvette DPs-el. Marketing szempontjából nekünk tökéletesen alkalmas az USC (United SportsCar Championship), ezért valami nyomós ok kellene, hogy a DTM-be belefogjunk.” – árulta el Kent.

A DTM főnöke, Hans Werner Aufrecht úgy véli, hogy a sorozat szabályai tökéletes lehetőséget kínálnak az amerikai autógyártók számára.

„Kétségtelen, hogy ezek a szabályok olyan műszaki előírásokat tartalmaznak, amelyek vonzóak lehetnek az amerikai cégek számára, mivel elismert autógyártókkal versenyezhetnének Európában, Japánban és az Egyesült Államokban. Meg kell győznünk az amerikaiakat, hogy a részvételük kifizetődik, és biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog.” – mondta a DTM első embere.


Legfrissebb cikkek