Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen Racing az év végén kiszáll a túraautó-világbajnokságból, és úgy döntöttek, hogy a TC1-es C-Elysée-ket a Sebastien Loeb Racingen kívül más privát csaptok is megkaphatják. Tom Coronel elárulta, hogy jövőre szeretne az egyik Citroennel versenyezni.

„A Citroen felajánlotta az autóit, ráadásul az árakkal sem szálltak el.” –árulta el Coronel a TouringCarTimes-nak. „Úgy gondolom, hogy egy ésszerű ajánlatra törekszenek… Azt hittem, hogy nem tudok majd egy Citroenbe beruházni, de az árak teljesen rendben vannak. Jelenleg nincs meg a keret rá, de úgy vélem, hogy ez összehozható. Fele annyit kérnek érte, mint amire számítottam, így ez egy nagyon jó lehetőség egy Citroenre.”

160908 coronel n2

Coronel 2011 óta szerepel a ROAL Motorsport színeiben. Az első három évben egy BMW 320 TC-t terelgetett, majd átült a TC1-es Chevrolet Cruze-ba.

„Nagyon jó a kapcsolatom a ROAL Motorsport tulajdonosával, Roberto Ravaglia-val, aki a legjobbakat akarja nekem, így most várunk és majd meglátjuk, hogy mi lesz. Ha Roberto azt mondja, hogy nem vág ebbe bele, akkor megkeresem a Münnich Motorsportot, de Robertoé a prioritás.”

A holland pilóta reméli, hogy sikerül támogatókat találnia, miután két futamgyőzelmet is ünnepelhetett az idei évadban az egyautós privát csapat Chevyjével.

„Jó eredményeket értem el ebben az évben. A Hungaroringen második, a Paul Ricardon negyedik, a Nürburgringen pedig harmadik lettem a kvalifikáción, ami nagyszerű érzés. Harmadikként teljesíteni a Nordschleifén egy őrült dolog, és ezen kívül volt még pár meglepetésünk 2016-ban.”

„Arra számítottam, hogy Vila Realban, Marokkóban és Japánban is meglehet a győzelem, de az utóbbi versenyt elrontottam. A szabadedzésen elment a fékem, és hogy megállítsam a kocsit túlpörgettem a motort, amit aztán ki kellett cserélnünk.” –fejezte be Coronel.


Legfrissebb cikkek