Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A WTCC kétszeres világbajnoka, José María López 2013-ban hazai közönség előtt állt először rajthoz a sorozatban. Idén egy újabb argentin tehetség, Esteban Guerrieri is bemutatkozik a bajnokságban a Termas de Río Hondo versenypályán.

A 31 éves Guerrieri 2010-ben a Formula Renault 3.5 sorozatban a harmadik helyen végzett, 2011-ben és 2012-ben ezüstérmes lett az amerikai Indy Lights-ban, 2014 óta pedig az argentin Super TC2000 túraautó bajnokságban szerepel, ahol eddig egy futamgyőzelmet és további három dobogós helyezést szerzett.

Guerrieri, az augusztusi vendégszereplésekor, a Campos Racing TC1-es Chevrolet Cruze-zával fog versenyezni John Filippi csapattársaként, - így 19 versenyautó lesz a rajtrácson, a dél-amerikai viadalon.

160720 guerrieri n2

„Egy nem mindennapi lehetőség az, hogy egy FIA világbajnoki sorozatban indulhatok. Nagyon lelkes vagyok, hogy a legjobb pilóták ellen versenyezhetek majd. Az európai pályafutásom során sokszor volt, hogy tesztelés nélkül ugrottam be versenyezni, és ennek ellenére jól teljesítettem azokon a futamokon.” –mondta az argentin pilóta.  

„Pechito (José María López), hihetetlen munkát végez azóta, amióta megérkezett a WTCC-be. Bebizonyította, hogy mekkora tehetség, és igen magasra tette a lécet mindenki számára. Motiváló, hogy egy honfitárs ilyen sikereket ér el, és ez még több latin-amerikai pilóta számára kinyithatja a WTCC kapuját.” –tette hozzá Guerrieri.

Termas de Río Hondo augusztus 6-7. között látja vendégül a WTCC mezőnyét.


Legfrissebb cikkek