Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Polestar Cyan Racing új csapatfelállással fog szerepelni a túraautó világbajnokság hátralévő futamain. Thed Björk továbbra is ott lesz a mezőnyben, azonban Fredrik Ekblom helyett Robert Dahlgren fogja vezetni a svéd alakulat egyik Volvóját.

Dahlgren már több mint 10 éve a Polestar Racing alkalmazottja, ugyanis már a 2000-es évek közepén is ezzel az alakulattal versenyzett a Skandináv Túraautó Bajnokságban (STCC). A 36 éves svéd pilóta jelenleg vezeti a skandináv bajnokságot csapattársa, Richard Göransson előtt, így a WTCC mellett ott is folytatja a versenyzést. 2007 és 2011 között a WTCC-be is belekóstolt már - 2011-ben teljes szezont ment egy Volvo C30-assal, és a 11. helyen zárta a bajnokságot.

160622 volvo n2

A pilótacsere mögött az állhat, hogy a Volvo 2017-ben három autóval akar szerepelni a WTCC-ben, így Dahlgren a szezon hátralévő részében lehetőséget kap, hogy összebarátkozzon a TC1-es Volvo S60-nal. Fredrik Ekblom idén ugyan már nem fog versenyezni, de tovább dolgozik majd az autó fejlesztésén. Ekblom a hat versenyhétvége alatt 35 pontot gyűjtött, és momentán a tizenkettedik a bajnokságban, 8 ponttal megelőzve Thed Björköt.

„Megtiszteltetés, hogy kapok egy ilyen lehetőséget. Nagyon jó érzés, hogy már a kezdetektől, a 2011-es szezontól benne vagyok ebben a programban, valamint, hogy az idei autó fejlesztésében is részt vehettem.” –nyilatkozta Dahlgren.

A Polestar vezetője, Alexander Murdzevski Schedvin a következőket mondta: „A fő célunk az volt idén a WTCC-ben, hogy felkészüljünk a 2017-es szezonra; két autóval és három pilótával. A tervünk része, hogy Robert váltja Fredriket, és ezentúl Thed csapattársaként fog szerepelni a versenyhétvégéken. A szezon első felében elért eredményeink minden várakozást felülmúltak, mivel több futamon is a top 5-ben végeztünk. Biztosak vagyunk benne, hogy jó úton haladunk, és  a tervek szerint folytatjuk a munkát.”


Legfrissebb cikkek