Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az FIA május végén jelentette be, hogy törlik a Honda hungaroringi és marokkói eredményeit, miután a japán márka autóinak padlólemezeit szabálytalannak találták. A Honda Racing Team JAS fellebbezett, és most úgy tűnik, hogy pont került az ügy végére.

Az FIA Fellebbviteli Bírósága csütörtökön helyt adott a Honda Racing Team JAS fellebbezésének, de így is csak a Hungaroringen szerzett pontjaikat tarthatják meg a Civic-es pilóták, a marokkói eredményüket törölték.

A mogyoródi versenyhétvége nyitófutamán Ficza Ferenc volt a legsikeresebb Hondás, ezzel megszerezve első pontjait a bajnokságban. Az FIA határozata szerint a Zengő Motorsport pilótája megtarthatja ezt az eredményét, ahogy Tiago Monteirot, Rob Huffot és Michelisz Norbit sem fosztják meg a főfutamon gyűjtött pontoktól; Monteiro a harmadik, Huff a hatodik, Michelisz pedig a tizedik pozícióban fejezte a második viadalt a Hungaroringen.

160610 honda n2

A marrakeshi nyitóversenyt a negyedik, ötödik, hatodik helyen teljesítették a gyári Hondások, míg a második felvonást Rob Huff nyerte meg Monteiro és Michelisz Norbi előtt. Az FIA utólag kizárja a Hondásokat erről a versenyről, és ezzel José María López jelentős előnyre tesz szert a bajnokságban.

„Az FIA Fellebbviteli Bírósága tegnap elfogadta a fellebbezésünket, és üdvözöljük ezt a döntésüket. Ugyanakkor csalódottak vagyunk, amiért a Marokkóban használt padlólemezünket továbbra is szabálytalannak találták. Ugyan elfogadjuk az ítéletüket, de meglepett bennünket, és hangsúlyozni szeretnénk, hogy mindig jóhiszeműen jártunk el, és biztosak vagyunk benne, hogy a Honda Civic WTCC alkatrészei megfelelnek az FIA műszaki előírásainak.” –olvasható a Honda nyilatkozatában.

„Az elvett marokkói pontok miatt nagyon nehéz lesz folytatni a harcot a bajnoki címért, ezért nagyon sajnáljuk a rajongóinkat valamint a bajnokság támogatóit; de most egy új helyzetbe kerültünk, ahol Norbi, Rob és Tiago is a legjobbat hozhatja ki magából, és minden futamon a győzelemért harcolhatunk.”

Az FIA hamarosan közzéteszi a bajnokság módosított állását, amelyet a Citroenes López vezet a Sebastien Loeb Racinges Mehdi Bennani előtt.


Legfrissebb cikkek