Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Május 26-28. között a Nürburgring Nordschleifére látogat a túraautó-világbajnokság mezőnye. A Polestar Cyan Racing svéd pilótája, Thed Björk jól ismeri a 25 kilométeres aszfaltcsíkot, így már alig várja a futamot, azonban Yvan Muller szerint kellene még néhány kör ahhoz, hogy tökéletesen megismerjék a német pályát.

„Ez a világ legcsodálatosabb versenypályája. Nagyon boldog vagyok és szinte fel se tudom fogni, hogy rajthoz állhatok itt a WTCC mezőnyében. Ez egy életre szóló élményt ad, és ha legalább egy kicsit is érdekelnek a kocsik, akkor vezetned kell ezen a pályán.” –nyilatkozta Björk a fiawtcc.com-nak. „Maga a pálya nem ijesztő, viszont nagyon tisztában kell lenned a kockázatokkal. Fel kell venned a megfelelő tempót, és megpróbálni nem túlhajszolni magad. Sokan rontanak, és ez egy olyan pálya, ahol nincs helye a hibáknak. Meg kell próbálnod nyugodtnak maradni, és nem feszegetni a határokat. Ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de muszáj tisztelni ezt a versenypályát.”

„Jól ismerem ezt az aszfaltcsíkot. Álmomban is le tudom rajzolni minden kanyarját és minden apróbb részletét, egyszerűen imádom. Kellett pár kör, hogy megtanuljam, de most már ismerem az elejétől a végéig.” –tette hozzá a svéd pilóta.

160515 wtcc n2

A négyszeres világbajnok, Yvan Muller tavaly az első futamon a harmadik lett, míg a második versenyen a dobogó legmagasabb fokán ünnepelhetett a Nürburgringen. A francia pilóta az elmúlt hónapokban egy utcai autóval több kört is megtett a „Zöld Pokolban”, de szerinte még több gyakorlásra lenne szüksége.

„Az biztos, hogy minden pilóta ismeri ezt a versenypályát, de még nem tudunk róla mindent. Talán 100 kört kellene teljesítenünk ahhoz, hogy rendesen megismerjük, azonban tavaly maximum 15-20 kört mentünk. A múlt hónapban tanulásképp végigmentem párszor a pályán, azonban sajnos mindezt nem versenyautóval, hanem egy normál hétköznapi kocsival tettem.” –árulta el Muller.


Legfrissebb cikkek