Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Münnich Motorsport bejelentette, hogy Sabine Schmitz ismét rajthoz áll a Chevyj-ükkel a túraautó-világbajnokság nürburgringi futamán. A német pilóta a „Zöld Pokolban” honfitársát, René Münnich-t fogja helyettesíteni, aki azon a hétvégén (május 26-28.) a rallycross-világbajnokság Lydden Hill-i versenyén fog szerepelni.

Schmitz tavaly az első futamot a tizedik helyen zárta, és idén ismét beül a TC1-es Chevrolet Cruze volánja mögé.

160503 schmitz n2

„Nagyon élveztem a túraautó-világbajnokság pilótái ellen csatázni a világ legjobb versenypályáján.” –nyilatkozta a TouringCarTimes-nak Schmitz, aki a megújult Top Gear egyik műsorvezetője. „A Top Gear-es kötelezettségeim miatt nem tudok részt venni a csütörtöki hivatalos teszten és az első szabadedzésen, ami nem jön jól, mert sok gyakorlásra lenne szükségem a Chevy-vel, ami teljesen eltér attól a Porschétől, amit általában vezetni szoktam. Jobbak lennének az esélyeim esőben, így remélem, hogy sok víz lesz a pályán, ami megnövelné az esélyeimet. Bárhogy is lesz, őrültnek kell majd lennem, mivel gyakorlás nélkül ismét bizonyítanom kell ezek ellen a fiúk ellen.”

Az Eurosport Events vezetője, Francois Ribeiro a következőket mondta: „Nagyszerű, hogy Sabine visszatér, és ismét versenybe száll a srácok ellen. Nagyon jó volt őt látni tavaly a férfiakból álló mezőnyben versenyezni. Ő egy fantasztikus versenyző, és egy nagyszerű személyiség, így nem meglepő, hogy a világ egyik ikonikus autós műsorában vesz részt. Tudjuk, hogy zsúfolt hétvégéje lesz Sabine-nek, de már türelmetlenül várjuk, hogy 1 évvel a WTCC-s debütálása után ismét autóba üljön.”


Legfrissebb cikkek