Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A WTCC promótere, Francois Ribeiro örül James Thompson visszatérésének. A 41 éves brit versenyző egy év kihagyás után tér vissza a bajnokságba a Münnich Motorsport Chevrolet Cruze-ával.

A csapat tulajdonosa és egyben pilótája, René Münnich a hétvégén az FIA Rallycross Világbajnokság portugáliai futamán áll rajthoz, így Thompson ugrik be a helyére a Slovakiaringen. Thompson tavaly, még a Lada versenyzőjeként, a Hungaroringen vezetett utoljára versenyautót. Az orosz alakulat év közben változtatott a csapatösszeállításán, és Thompson után Mikhail Kozlovskiytól is megváltak.

160414 thompson n2

„Nem lehet bajnokságot nyerni egyetlen top pilótával, ha a másik két versenyző két vagy három másodperccel lassabb. Ez egy világbajnoki sorozat, a túraautózás egyik magas szintje, ahol meg kell találnod a helyedet. Igen, James egy üde színfoltja a túraautózásnak és a WTCC-nek, de a Ladánál eljött az a pont, amikor lépniük kell, és a lehető legjobb megoldást kell megtalálniuk.” –árulta el Ribeiro a véleményét még 2015 júniusában a TouringCarTimes-nak.


Ribeiro a szlovákiai futam előtti sajtótájékoztatón már másképp fogalmazott: „Jó, hogy James visszatér. Tudom, hogy tavaly kicsit keményen fogalmaztam, amikor elhagyta a Lada gyári csapatát. James a túraautózás egyik legendás alakja, és tudom, hogy küzdeni fog. Nagy tapasztalattal rendelkezik, azonban nem vezetett túl sokat az elmúlt 12 hónapban. Úgy gondolom, hogy a Chevrolet is újdonság lesz neki, mert ez egy teljesen más technika, mint amilyen a Lada volt. Azonban ha van valaki, aki kellő tapasztalattal rendelkezik, az James, ezért nagyon örülök neki és tárt karokkal várom.”


Legfrissebb cikkek