Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A WTCC-ben 2014-től új szabályok lépnek életbe, amelyek James Thompson szerint kedvezőek lehetnek a Lada számára.

Az orosz team 2013-ban futotta első teljes szezonját a sorozatban, de a top 6-ba is csak nehezen tudtak beférkőzni. (James Thompson Oroszországban szerezte meg a csapat legjobb eredményét, amikor az ötödik helyen ért célba az első futamon a Grantával.)

Ezzel szemben, az összes többi gyártó legalább egyszer tudott nyerni. A 2013-as konstruktőri bajnokság másik alakulata, a Honda, négy győzelmet szerzett a szezonban.

A Lada Sport Lukoil pilótája úgy gondolja, hogy 2014-ben jelentős változást érhetnek el az új szabályoknak köszönhetően. A tervezési területen nagyobb mozgástere lesz a Ladának, ellentétben a tavalyi évvel, amikor Thompson szerint korlátozva voltak.

„Az új szabályok lehetőséget nyújtanak nekünk, hogy jelentős előrelépést tegyünk, és közelebb kerüljünk a többiekhez. Most sokkal több szabadságunk van a felfüggesztés terén, ami eddig egy hatalmas akadály volt számunkra.” - árulta el a 39 éves brit versenyző.


Thompson szerint egyelőre csak a Citroenhez tudnak viszonyítani, de a Lada célul tűzte ki, hogy február közepén megteszik az első métereket az új autóval. Úgy gondolja, hogy kell néhány verseny ahhoz, hogy valódi képet kapjunk, ki mire képes a 2014-es évben.

Thompson csapattársa, a 2012-es bajnok, Rob Huff lesz. „Üdvözlöm a csapatunkban az egykori világbajnokot. Már dolgoztunk közösen, de az már régen volt. Megtiszteltetés számomra, hogy a kezdetektől itt vagyok, de most elkezdhetünk növekedni és tovább fejlődni.”

„Kemény versenyek lesznek, és senki nem tudja igazán, hogy hol is áll. Úgy gondolom, hogy meg kell várnunk az első pár futamot.”

„Idén lesz 20 éve, hogy bemutatkoztam a túraautó világában és a 40. születésnapom is most lesz. Nem szeretnék semmi mást, csak hogy feljebb lépjünk egy szintet, és hogy elérjük a céljainkat: a Ladából egy bajnokautót csinálni.” – tette hozzá Thompson.

Legfrissebb cikkek