Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Zengő Motorsport, Michelisz Norbert távozása után, két fiatal reménységgel vág neki az idei túraautó-világbajnokságnak. A magyar csapat a sorozat nyitófutamán, a franciaországi Paul Ricard-ban mutatta be az idei autóinak dizájnját.

A Zengő Motorsport versenygépein a tavalyi piros-fekete kombináció helyett idén a zöld szín fog dominálni. A csapat két fiatal pilótával, a 19 éves ifj. Ficza Ferenccel valamint a 17 esztendős Nagy Dániellel fog szerepelni az idei túraautó vb-n.

160401 zengo n2

A Zengő Motorsport autói a franciaországi futam első tesztjén nem tudtak kigurulni a pályára, mivel nem készültek el időben az Civic-ek erőforrásai. A Nika Racingtől vásárolt motor a 2015-ös Vila Real-i utcai futamon működött legutóbb az argentin Néstor Girolami autójában. A portugál verseny után a Honda visszakerült a Nika Racing svédországi bázisára, Katrineholmba és azóta nem mentek vele. A Mugen nem akar kockáztatni és nem engedi, hogy egy olyan motorral álljanak rajthoz, amelyet több hónapja nem néztek át.

„A Mugen nem akar kockáztatni, és nem szeretné, ha egy olyan motorral versenyeznének, amely nem volt átnézve 2015 júliusa óta.” – mondta a TouringCarTimes-nak a Honda Motorsport menedzsere, William de Braekeleer. „A Mugen csak jó állapotú motort enged futni, így nem akar egy ilyen szintű kockázatot vállalni.”


„Tavaly év végén tájékoztattuk a privát csapatokat, hogy idén közvetlenül a Mugentől lehet igényelni a motorokat, és ők felelősek a pálya melletti támogatásért is. Határidőt is kaptak, hogy meddig lehet kérni az erőforrások felkészítését, de erre senki sem reagált. Nem lehet hibáztatni Zengőéket azért, mert későn állapodtak meg a szponzorokkal, illetve a Mugen sem hibázott akkor, amikor a megrendelések hiányában nem vágtak bele az alkatrészek legyártásába.” –tette hozzá Braekeleer.

A Zengő Motorsport egyik autója szombaton kigurulhat a pályára, mivel a Hondától kapnak egy kölcsönmotort, de a vasárnapi versenyen rajtjánál nem lesz ott egyik Zengős pilóta sem.

A csapat azt reméli, hogy a bajnokság következő, szlovákiai fordulójára legalább az egyik autó motorjával elkészül a Mugen.

fotók: Zengő Motorsport


Legfrissebb cikkek