Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Annak ellenére, hogy a szezon előtti teszten a Polestar Cyan Racing Volvoi remekül szerepeltek, a Citroen Racing első embere, Yves Matton a Hondát tartja csapata legerősebb kihívójának.

A Honda csupán egy autóval vett részt az vallelungai teszten, melyet Michelisz Norbert vezetett. A japán gyártó nem a végleges Civic-kel rótta a köröket Olaszországban, mivel azt csak egy privát teszt keretein belül próbálták ki, éppen ezért Matton hatalmas előrelépésre számít a Hondásoktól.

160331 citroen n2

„Úgy gondolom, hogy a legfőbb riválisunk idén a Honda lesz.” – árulta el Matton a TouringCarTimes-nak. „Nagy tapasztalattal rendelkeznek, és a csapatösszeállításukon is változtattak, ráadásul a tél folyamán sokat teszteltek, így szerintem velük fogunk leginkább csatázni.”

A belga szakember szerint a másik két gyártóra is oda kell majd figyelniük, de a Volvonak még nincs meg a kellő tapasztalata, míg a Lada a fordított rajtrácsos futamokon okozhat majd meglepetést.


„A Ladával kapcsolatban nehéz bármit is mondani.” –tette hozzá. „A múltban már voltak jó eredményeik, de ezek különleges körülmények között születtek, és szerintem idén is hasonlóakra számíthatunk tőlük.”

„A Volvo számára újdonság lesz ez a bajnokság. A pilótáik nem rendelkeznek még WTCC-s tapasztalattal, a csapat pedig ugyan szép sikereket ért el különböző sorozatokban, de nem a világbajnokságban, így biztos vagyok benne, hogy hatalmas kihívás előtt állnak.”


Legfrissebb cikkek