Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Audi és a BMW után a Mercedes AMG is nyilvánosságra hozta a pilótáinak névsorát, akikkel a 2016-os német túraautó bajnokságban fognak versenyezni.

Az Audi és a BMW már korábban bejelentette, hogy milyen csapatösszeállítással fognak szerepelni a sorozatban. A négykarikás márkánál csupán egyetlen változás lesz a tavalyi évhez képest, mégpedig, hogy az Audi Sport Team Rosberg svájci versenyzője, Nico Müller helyet cserél az Abt Sportsline francia pilótájával, Adrian Tambay-jel. A BMW tavaly megnyerte a márkabajnokságot, és talán ennek is köszönhető, hogy a bajorok nem nyúltak hozzá a csapataikhoz.
 
A Mercedes AMG-nél jelentős változások lesznek az idei szezonban. A tavalyi bajnok, Pascal Wehrlein a Forma-1-es Manor csapatnál folytatja a pályafutását, helyére Esteban Ocon ülhet be. A 19 éves francia pilóta csapattársa Gary Paffett lesz az ART Teamnél.
160219 dtm n2
 
A Team Mücke Motorsport búcsút intett Daniel Juncadellanak és Maximilian Götznek. Előbbi pilóta Robert Wickens csapattársa lesz, míg utóbbi Paul di Resta mellett folytatja a versenyzést a HWA-nál. A Team Mücke Motorsport színeiben Lucas Auer és Christian Vietoris fog szerepelni.
 
A Mercedes AMG DTM vezetője, Ulrich Fritz a következőket mondta: „Úgy döntöttünk, hogy átszervezzük a csapatfelállásunkat a következő szezonra, hogy új lendületet kapjunk. Meggyőződésem, hogy a változások miatt az emberek extra motivációt kapnak majd. Mindenki számára előnyös lesz, különösen az eszmecserék és a változásoknak köszönhető hozzáállások miatt. Arra törekedtünk a csapatok elrendezése során, hogy kombináljuk a DTM-es tapasztalatot a fiatalos lendülettel.”

 
A 2016-os DTM mezőnye:
 
Audi:
Audi Sport Team Abt Sportsline – Mattias Ekström, Nico Müller, Miguel Molina, Edoardo Mortara
Audi Sport Team Phoenix – Timo Scheider, Mike Rockenfeller
Audi Sport Team Rosberg – Adrian Tambay, Jamie Green
 
BMW:
BMW Team RMG – Marco Wittmann, Maxime Martin
BMW Team MTEK – Bruno Spengler, Timo Glock
BMW Team Schnitzer – António Felix da Costa, Martin Tomczyk
BMW Team RBM – Augusto Farfus, Tom Blomqvist
 
Mercedes AMG:
Mercedes AMG Team ART – Gary Paffett, Esteban Ocon
Mercedes AMG Team HWA I – Daniel Juncadella, Robert Wickens
Mercedes AMG Team HWA II – Paul di Resta, Maximilian Götz
Mercedes AMG Team Mücke – Lucas Auer, Christian Vietoris

Legfrissebb cikkek