Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Mercedes-AMG megerősítette, hogy a tavalyi DTM bajnokuk, Pascal Wehrlein idén a Forma-1-ben folytatja a pályafutását.

Wehrlein 2015-ben, minden idők legfiatalabb bajnoka lett a német túraautó sorozatban. A sigmaringeni pilóta egy nappal a 21. születésnapja előtt hódította el a bajnoki trófeát, idén pedig nem fogja azt megvédeni, mivel a Forma-1-es Manor Racing színeiben folytatja a versenyzést. A brit csapat autóit 2016-ban már a Mercedes erőforrásai fogják hajtani.

160210 wehrlein n2

Wehrlein számára nem lesz újdonság a királykategória, mivel 2014-ben és 2015-ben is a Mercedes AMG F1 Team tesztpilótája volt.

„A Manor Racing egy remek hely számomra, ahol elkezdhetem a Forma-1-es karrieremet. Nagyon örülök, hogy itt lehetek.” –kezdte a fiatal német pilóta az autosport.com-nak. „Ez egy kicsi csapat, azonban teljes mértékig a versenyzésre fókuszálnak, és remélem, hogy hamarosan mindenkit megismerhetek itt. Bár ez lesz az első F1-es szezonom, de az a célom, hogy segítsek Stephen Fitzpatrick-nek (csapattulajdonos) és a srácoknak, hogy ők is elérjék a céljukat. Ez egy jó móka, de ugyanakkor kemény kihívás lesz, azonban úgy érzem, hogy képesek leszünk pontokért csatázni az út során.”  

„Szeretnék pár szót szólni a családomhoz, a Mercedes-Benzhez és különösen Toto Wolff-hoz, aki segítette a karrieremet és most megadta nekem ezt a lehetőséget. Köszönöm a hihetetlen támogatást, és hogy segített megvalósítani az álmomat; most rajtam a sor, hogy kihasználjam az alkalmat, és hogy teljesítsek a pályán.” –tette hozzá Wehrlein.

Legfrissebb cikkek