Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Tiago Monteiro úgy véli, hogy jelentős javulás várható a 2016-os specifikációjú Honda Civic-től, és akár közelebb is kerülhetnek az utolsó szezonjukat teljesítő Citroenhez. A japán gyártó azonban még nem jelentette be az idei csapatösszeállítását, így a portugál pilóta helye sem biztos.

Monteiro 2015-ben három futamgyőzelmet szerzett, de a thaiföldi első helyét elvették tőle, mert a futam utáni technikai ellenőrzésnél szabálytalannak találták az autójának a hasmagasságát, ezért kizárták a versenyből.

160108 monteiro n2

„Optimistán látom a szezont. Természetesen több csatára számítottam az első versenyeken, de így alakult a bajnokság, és a második verseny győzelméért is jártak a pontok. Az év során sokat javultunk, és megtaláltuk a helyes utat, ráadásul voltak olyan pályák, amelyeken kifejezetten jól működtek az autóink. Nagyon elégedett vagyok ezzel a fejlődéssel.” –nyilatkozta Monteiro a TouringCarTimes.com-nak.


„Természetesen szerettünk volna többet elérni, de a szezon során sok olyan apró dolgot találtunk az autón, amiket addig még nem láttunk, és a jövőben  ezek segíthetnek a további fejlődésben. Úgy gondolom, hogy a tél folyamán hatalmas előrelépést láthatunk majd a Hondától.” –tette hozzá a 39 éves portugál pilóta.

A Honda tavaly év végén bejelentette, hogy megválnak Gabriele Tarquinitől, de egyelőre Monteiro helye sem biztos a csapatnál.

„Szeretnék továbbmenni ezzel a csapattal, mivel már három és fél éve együtt dolgozunk. Tudom, hogy még sokat tudunk tenni és fejlődhetünk is, de a döntés az ő kezükben van.” –árulta el Monteiro, aki 2012 óta a Honda pilótája.


Legfrissebb cikkek