Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Gabriele Tarquinit a múlt héten menesztette a Honda Racing. Az 53 éves olasz pilóta a motorsport.com-nak elárulta, hogy a japán csapat azzal indokolta a döntését, hogy szerintük már túl öreg a versenyzéshez.

A 2009-es világbajnok azt is elmondta, hogy szerinte a Zengő Motorsport pilótája, Michelisz Norbert fog a helyére kerülni.

„Először megkérdezték, hogy akarok-e továbbra is versenyezni, de azt válaszoltam, hogy még nem szeretném befejezni a pályafutásomat, amivel nehéz helyzetbe kerültek.” –magyarázta Tarquini. „Változtatni akarnak a csapatfelálláson, és szerintük én már túl öreg vagyok: ezzel magyarázták a döntésüket.”

151221 tarquini n2

„Bizonyára Moteiro, Michelisz és köztem vacilláltak, és az összes Hondás versenyző közül én vagyok a legidősebb. Nem értek egyet a választásukkal, de elfogadom, mivel a szerződésem is lejárt, és joguk van eldönteni, hogy kivel akarják folytatják a WTCC-s programjukat.”

Tarquini arra a kérdésre, hogy biztosan elhagyja-e a WTCC-t, a következőket mondta: „Még nincs becsukva előttem minden ajtó, de hogy őszinte legyek elég kicsi esélyt látok a maradásra, mivel a gyári csapatoknál már minden hely foglalt. Privát alakulatoknál még vannak szabad ülések, de ezek nem annyira vonzóak a számomra. Muszáj átgondolnom a dolgokat.”


A Honda szívesen dolgozna tovább Tarquinivel egy másik túraautó bajnokságban, például a TCR-ben.

„Nem tagadom, hogy a TCR egy értékes alternatíva lehetne,” - ismerte el az olasz. „Figyelemmel követtem, és láttam, hogy mekkorát durrant már az első szezonjában. Felajánlották nekem, így miért ne versenyeznék ott? Még nem akarom befejezni a pályafutásomat, így a TCR bizonyára egy nagyon jó opció lenne.”


Legfrissebb cikkek