Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Honda bejelentette, hogy megválnak Gabriele Tarquinitől, így az 53 éves olasz pilóta valószínűleg nem lesz ott a WTCC 2016-os mezőnyében. Tarquini számára nincs lehetőség, hogy gyári csapattal szerepeljen a bajnokságban, azonban lehetséges, hogy a japán márkával egy másik versenysorozatban folytatja a pályafutását.

Tarquini a 2015-ös bajnokságot az ötödik helyen zárta, és a szezon utolsó futamán még azt nyilatkozta, hogy szívesen folytatná a versenyzést a Civic volánja mögött, azonban a Honda megerősítette, hogy jövőre új pilótafelállással vágnak neki a szezonnak.

151218 tarquini n2

„Sok szép emlékem van a Hondáról az elmúlt évekből, hiszen hosszú utat tettünk meg közösen. Természetesen tiszteletben tartom a döntésüket, és csak a jó dolgokra gondolok. Büszke vagyok, hogy a Honda csapat tagja lehettem, amikor visszatértek a túraautó világbajnokságba, és a legjobbakat kívánom nekik a következő szezonra. Az a célom, hogy jövőre is versenyezzek, így keresem a lehetőségeket, de a Hondával is tárgyalok, hogy esetleg náluk folytatnám a karrieremet a WTCC-n kívüli is.” –nyilatkozta a TouringCarTimes-nak Gabriele Tarquini.


„Hihetetlenül hálásak vagyunk Gabrielének azért, amit adott a Hondának az elmúlt években. Jelentős szerepe volt a túraautónkban, nem utolsó sorban a jelenlegi Honda Civic WTCC versenyautó fejlesztésében, amelyből az utcai Civic Type-R is származik.” –mondta a Honda Motor Europe Motorsport vezetője, Robert Watherston.

„Hoztunk egy döntést, hogy 2016-ban frissítjük a Castrol Honda WTCC Team csapatösszeállítását, ami sajnos azt jelenti, hogy búcsút kell intenünk Gabrielének, akivel nagyon jó kapcsolatot ápolunk és rengeteg szép közös emlékünk van. Most keressük az opciókat, hogy Gabriele a Honda Racingen belül folytathassa a versenyzést, és a legjobbakat szeretném neki kívánni. Hamarosan bejelentjük a változásokat és az új pilótafelállásunkat, akikkel nekivágunk a következő évi bajnokságnak.” –tette hozzá Watherston.


Legfrissebb cikkek