Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Polestar Cyan Racing megerősítette, hogy Thed Björkkel és Fredrik Ekblommal vág neki a túraautó világbajnokság 2016-os évadának. A két svéd pilóta a Volvo S60 TC1-es versenygépeit fogja terelgetni a WTCC futamain.

Björk és Ekblom mellett Robert Dahlgren is a csapat tagja lesz. Dahlgren az autó tesztelésében fog részt venni, valamint visszatér a skandináv túraautó bajnokságba (STCC) is.

Björk az elmúlt három évben bezsebelte az STCC bajnoki címeket a Polestar színeiben, ahol szintén Eblommal alkotott egy csapatot.

151214 volvo n2

„Thed és Fredrik a világ két legjobb túraautós versenyzője, akik figyelemre méltó eredményeket értek el a múltban.” - kezdte Christian Dahl, a csapat vezetője. „Mindketten fontos szerepet játszottak az autó fejlesztésében, ezért velük szeretnénk elindulni a túraautó világbajnokság csúcsa felé."

A 35 éves Björk a következőket mondta az autosport.com-nak: „Az álmom válik valóra. Ez az, amiért most nagyon izgatott és motivált vagyok, és a karrierem kezdete óta erre a pillanatra várok. Nincs kétségem afelől, hogy jó utón haladunk, és a top pozíciókért harcolhatunk majd, ezért már alig várjuk, hogy elinduljon a szezon.”


„A WTCC volt a célom azóta, amióta csatlakoztam a Polestar Cyan Racinghez, így nagyon büszke vagyok, hogy én képviselhetem a csapatot a bajnokságban.” –nyilatkozta Ekblom, aki 2007-ben az RBM BMW-jével már szerepelt három WTCC futamon. „Egy csodálatos út vár ránk, és mindent meg fogunk tenni a sikerért. Sok munka vár még ránk, hogy utolérhessük az élmenőket, de az elejétől fogva keményen fogjuk nyomni.”


Legfrissebb cikkek