Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A BMW 2015-ben megnyerte a márkabajnokságot a DTM-ben, most pedig megerősítették, hogy nem változtatnak a csapatfelálláson, és ugyanazzal a nyolc pilótával és négy alakulattal vágnak neki a 2016-os Német Túraautó Bajnokságnak, mint az idén.

Marco Wittmann, Bruno Spengler, Maxime Martin, Antonio Felix da Costa, Augusto Farfus, Tom Blomqvist, Timo Glock és Martin Tomczyk is BMW M4 DTM-mel fog versenyezni jövőre az RMG, az MTEK, az RBM és a Schnizter Team színeiben.

151206 dtm n2

„Ez az ötödik szezonunk a DTM-ben, amióta visszatértünk a sorozatba, és továbbra is hiszünk az állandóságban, beleértve a versenyzőinket és a csapatainkat is.” –mondta a BMW motorsport igazgatója, Jens Marquardt.

„ „Soha ne változtass a győztes csapaton”” - ez a mi mottónk 2016-ra is, amikor reméljük, hogy több győzelemben lesz részünk, és a bajnoki címért is harcba szállhatunk majd.” -tette hozzá.

Marco Wittmann 2014-es bajnoki címe után, a bajorok idén mindössze öt győzelmet ünnepelhettek, Wittmann, da Costa, Glock, Blomqvist és Martin jóvoltából.


A BMW mellett az Audi is nyilvánosságra hozta a jövő évi pilótáinak a névsorát. A négykarikás márkánál csupán egyetlen változás lesz, mégpedig, hogy az Audi Sport Team Rosberg svájci versenyzője, Nico Müller helyet cserél az Abt Sportsline francia pilótájával, Adrian Tambay-jel.

A 2016-os Német Túraautó Bajnokság eddig ismert mezőnye:

BMW:

BMW Team RMG – Marco Wittmann, Maxime Martin
BMW Team MTEK – Bruno Spengler, Timo Glock
BMW Team Schnitzer – António Felix da Costa, Martin Tomczyk
BMW Team RBM – Augusto Farfus, Tom Blomqvist

Audi:

Audi Sport Team Abt Sportsline – Mattias Ekström, Nico Müller, Miguel Molina, Edoardo Mortara
Audi Sport Team Phoenix – Timo Scheider, Mike Rockenfeller
Audi Sport Team Rosberg – Adrian Tambay, Jamie Green

A harmadik márka, a Mercedes-AMG egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy kikkel vág neki a jövő évi bajnokságnak.


Legfrissebb cikkek