Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Motorsport Világtanács (WMSC) tegnap jóváhagyta a túraautó-világbajnokságra vonatkozó 2016-os módosításokat. Az első futam jövőre már nyitóversenyként, a második verseny pedig főfutamként fog szerepelni a WTCC programjában.

A versenyhétvégéken továbbra is két fordulót rendeznek majd, de az első versenyen lesz a fordított rajtsorrend, míg a másodikon az időmérőn elért eredmény alapján állnak majd fel a pilóták a rajtrácsra.

151203 wtcc n2

„Soha nem tudtuk egyszerűen elmagyarázni a szurkolóknak, a médiának és a vendégeknek a két verseny felépítését, hogy a hétvége utolsó futamán miért nem az a versenyző indul az élről, aki megszerezte a polet.” –mondta a WTCC promótere, Francois Ribeiro.

„Az FIA-val, a gyártókkal, a csapatokkal és a pilótákkal együtt olyan kollektív döntést hoztunk, hogy átláthatóbbak legyenek a versenyek. Az a célunk, hogy több legyen a látvány, és hogy könnyebben lehessen követni a hétvégéket úgy, hogy a legjobbat hagyjuk a végére, ahogy az a legtöbb sportban is megfigyelhető. Ezzel egy időben nagyon fontos a fordított rajtrács is, ami jövőre a nyitóversenyeken lesz.” –tette hozzá Riberio.


A módosítások mellett a tervezett naptárat is nyilvánosságra hozták. A szezonnyitó futam helyszíne egyelőre még nem ismert, de nagy valószínűséggel Szocsi rendezheti meg a 2016-os bajnokság első két fordulóját.

A Hungaroring április 24-én láthatja vendégül a WTCC mezőnyét, míg a szlovákiai versenyre, egy héttel a magyar forduló előtt, április 17-én kerülhet sor.

A WTCC 2016-os előzetes naptára:

március 20. – ??? Szocsi (Oroszország)
április 3. – Paul ricard (Franciaország)
április 17. – Slovakia Ring (Szlovákia)
április 24. – Hungaroring (Magyarország)
május 8. – Marrakech (Marokkó)
május 28. – Nürnburgring Nordschleife (Németország)
június 12. – Vila Real (Portugália)
augusztus 7. – Autodromo Termas de Rio Hondo (Argentína)
szeptember 4. – Motegi (Japán)
szeptember 25. – Shanghai International Circuit (Kína)
november 6. – Buriram (Thaiföld)
november 27. – Losail Internatinal Circuit (Katar)


Legfrissebb cikkek