Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kétszeres Dakar-győztes Nasser Al-Attiyah is rajthoz áll a túraautó-világbajnokság katari futamán. A Mini pilótája a Campos Racing TC1-es Chevrolet Cruze-ával fog szerepelni a lámpafényes hazai versenyén.

A 44 éves katari pilóta idén bezsebelte a közel-keleti bajnoki címet (MERC) valamint a tereprally világkupát is az élen zárta, jelenleg pedig a WRC 2 bajnoki trófeájáért van harcba.

151022 attiyah n2

„Igazán nagy megtiszteltetés lesz számomra, hogy én képviselhetem az országomat, Katart, amikor a túraautó-világbajnokság először látogat el ide. Büszke voltam, amikor megtudtam, hogy Katar is része a WTCC naptárának, és még büszkébb voltam, amikor szóltak, hogy én is versenyezhetek ezen a futamon.” –mondta Al-Attiyah.


„Rengeteg kell majd tanulnom, mivel nincs sok tapasztalatom a pályaversenyzésről, és ráadásul még soha nem versenyeztem első kerék-meghajtású autóval.” –tette hozzá a katari pilóta.

A Campos Racing idén harmadik alkalommal fogja harcba küldeni a harmadik Chevyjét Katarban. Szlovákiában Mato Homola, jövő héten pedig Tin Sritrai bizonyíthat a kocsival Thaiföldön.

A túraautó világbajnokság november 29-én látogat el Katarba.


Legfrissebb cikkek