Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

2016-ban visszatér a Volvo a túraautó-világbajnokságba. A Polestar Cyan Racing két S60-ast fog indítani a sorozatban.

A Polestar Cyan Racing jelenleg öt autóval szerepel a skandináv túraautó-bajnokságban, és éppen a Volvo 1985-ös ETCC-n elért sikerének a 30. évfordulóján jelentették be, hogy csatlakoznak a WTCC-hez.

151015 volvo n2

„Napra pontosan 30 évvel ezelőtt nyerte meg a Volvo a túraautó Európa-bajnokságot. Szükségünk van egy új kihívásra, így esett a választásunk a 2016-os túraautó-világbajnokságra.” –mondta a Polestar csapat ügyvezetője, Neils Möller.

A csapat pilótafelállására még várnunk kell, de három svéd pilóta, Thed Björk, Fredrik Ekblom és Robert Dahlgren is szóba kerülhet, mivel mindhárman részt vettek az autó tesztelésében.
A Polestar Racing 2011-ben már teljesített egy teljes szezont a WTCC-ben a Volvo C30-assal, amelyet Dahlgren vezetett.

„A túraautó versenyzés kódolva van a cégünk DNS-ében. Négy egymást követő alkalommal megnyertük a skandináv bajnokságot és most szeretnénk a világbajnoki címet is hazavinni Svédországba.” –nyilatkozta Alexander Murdzevski, a Volvo motorsport részlegének vezetője.


„Tisztában vagyunk vele, hogy az első év a tanulásról fog szólni, de ezt így is tervezzük. Reméljük, hogy gyorsan belerázódunk majd a dolgokba, és jövőre már a dobogós helyekért fogunk harcolni, 2017-ben pedig a bajnoki cím megszerzése lesz a célunk.” –tette hozzá Murdzevski.

Az autókban a Volvo új Drive-E motorcsaládján alapuló négyhengeres turbómotorok fognak dolgozni, amelyek 400 lóerőt rejtenek magukban.


Legfrissebb cikkek