Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Muller úgy gondolja, hogy csapattársa, Sebastien Loeb képes lesz versenyeket nyerni első WTCC-s szezonjában.

A két francia pilóta összesen tizenhárom világbajnoki címmel büszkélkedhet, és már több alkalommal is tesztelték a Citroen túraautóját.

Muller szerint Loebnek megvan a sebessége és a műszaki ismerete ahhoz, hogy potenciális futamgyőztesként vágjon neki a 2014-es évadnak.

Loebnek nincs sok tapasztalata a pályaautózás terén, de 2013-ban két dobogós helyet is szerzett az FIA GT sorozatában, és az év végi összetett negyedik helyén végzett.

 


 

„Néhányan úgy vélik, hogy Sebastien-nak nem lesz meg a kellő tempója, de abból, amit láttam a teszteken, csak cáfolni tudom ezeket az állításokat.” – mondta Muller.
 
„Hogy tud-e majd nyerni? Persze, ez nem is lehet kérdés. Nagyon okosan tud vezetni és kiválóan ért a technikai háttérhez is. A visszajelzések nagyon erősek, és miközben ő is tanul tőlem, én is ellesek tőle pár dolgot. Lenyűgözött a monzai teszt teljesítménye. Elég gyors volt és sokat tudott a csapatnak is segíteni. Nem véletlenül nyert kilenc bajnoki címet, mindent megtesz, amit csak tud és megpróbál a legtöbbet megtanulni. Azt még nem tudom megmondani, hogy mennyire lesz esélyes a bajnoki trófeára, mivel még nem tudjuk, hogy hol állunk a riválisokhoz képest. Azt viszont határozottan ki merem jelenteni, hogy futamokat fog nyerni jövőre.” – fejezte be Muller.

Legfrissebb cikkek