Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A PSA Citroen Peugeot elnöke, Carlos Tavares szeretné, ha még több gyártó csatlakoz a túraautó-világbajnokság mezőnyéhez. A Citroen 2014-ben mutatkozott be a WTCC-ben és megnyerték az egyéni és a konstruktőri bajnoki címet. Idén is a Citroen dominanciájáról szól a bajnokság, ugyanis két futam kivételével az összes eddigi versenyen valamelyik pilótájuk állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

150709 citroen n2

„Természetesen örömmel fogadnánk bármelyik gyártót, amelyik csatlakozna a jövőben a bajnoksághoz.  Ez egy nagyszerű sorozat, és örülünk, hogy itt lehetünk. Természetesen ezzel egyidejűleg, figyelembe véve az eddigi eredményeinket, szeretnénk még több márkával harcolni a győzelemért, de ez nem rajtunk múlik. Úgy gondolom, hogy tiszteletbe kell tartanunk a versenytársainkat, és nem szabad alábecsülnünk azt, amit csinálnak. Nagyon jó úton haladnak ők is, de mi is folyamatosan fejlődünk. Mi nem várunk és védekezünk, hanem támadunk.” –nyilatkozta Tavares az AUTOSPORT-nak.


A WTCC promótere, Francois Ribeiro nyilatkozata szerint két új gyártó is érkezhet a bajnokságba, de senki nem akarja elhamarkodni a döntést. „Senki nem kapkod, mivel senki nem akar a Honda jelenlegi helyzetébe kerülni.” –mondta Ribeiro.

A Citroen vezérigazgatója, Linda Jackson a közelmúltban viszont bejelentette, hogy a francia alakulat 2016 végén búcsút int vagy a WTCC-nek vagy a WRC-nek.


Legfrissebb cikkek