Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sabine Schmitz is rajthoz áll a túraautó-világbajnokság nürnburgringi futamán. A német hölgypilóta azon a pályán fog debütálni a sorozatban, amelyet talán jobban ismer, mint a saját tenyerét.

Sabine egy igazi veteránnak számít a Nordschleifén. Már több televíziós műsorban is megmutatta, mennyire fekszik neki a közel 25 kilométeres pálya, kétszer pedig megnyerte a 24 órás viadalt, ezen kívül sebességmániás utasokat szokott megautóztatni a legendás aszfaltcsíkon.

150409 sabineschmitz n2

Májusban a Münnich Motorsport egyik TC1-es Chevrolet Cruze-ával bizonyíthat a Zöld Pokolban.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, hogy bemutatkozhatok a WTCC-ben. Már korábban is rajthoz állhattam volna a bajnokságban, de sajnos nem fért bele a napirendembe. Április 28-án lesz a teszt a Nordschleifén, ami nagyon fontos lesz a felkészülés szempontjából.” –nyilatkozta Sabine Schmitz.

Schmitz úgy gondolja, hogy a pályaismeret nem féltetlenül fog előnyt jelenteni számára a rutinos WTCC pilótákkal szemben, hacsak nem fog esni az eső.

„Reális vagyok a céljaimmal kapcsolatban. Vannak nagyon jó versenyzők a bajnokságban, akik nem igazán ismerik a Nordschleifét, de akkor is ők a világ legjobb túraautósai. Talán az időjárásban bízhatok, mivel szeretek esőben vezetni, és itt sokszor van erre példa.” –tette hozzá Sabine.


A WTCC promótere, Francois Ribeiro a következőket mondta: „A Nürnburgring Nordschleife a szezon egyik legjobban várt eseménye, ahol mindenki győzni akar. Sabine ugyan nem ismeri még a Chevroletet, de hatalmas tapasztalata van a pályáról, így nem kizárt, hogy komoly kihívást fog jelenteni a férfi pilóták számára.”

A Nürnburgring Nordschleifére május 16-án látogat el a WTCC mezőnye.


Legfrissebb cikkek