Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sebastien Loeb elárulta, hogy a versenyzéshez való hozzáállásában és a beállítások területén is fejlődnie kell a WTCC 2015-ös szezonjában.

A kilencszeres rally világbajnok idén mutatkozott be a túraautó-világbajnokságban. A szezonnyitó marrakeshi futamon rögtön a második versenyen diadalmaskodni tudott a C-Elyseé-vel. Ezt a sikert csak Szlovákiában tudta megismételni, a bajnokságot pedig a harmadik helyen zárta két csapattársa, José María López és Yvan Muller mögött.

141222 loeb n2

„Ha megnézzük az idei eredményeket, láthatjuk, hogy a második versenyeken vesztettem el sok pontot, mivel nem tudtam annyit előzni, mint Yvan és Pechito.” –nyilatkozta Loeb az AUTOSPORT-nak. „A tapasztalatlanságom minden bizonnyal nagy szerepet játszott ebben. Yvan például 10 éves kora óta versenyez. Ismerem azokat a gyenge pontjaimat, amiken dolgoznom kell, de ez az egyik legnehezebb dolog a számomra. Fejlődnöm kell abban, hogy a megfelelő időben érjem utol a másikat és a megfelelő időben előzzem meg, ráadásul mindezt forgalomban.”


A francia világbajnok a beállítások területén is javulni akar, mivel elmondása szerint ennek a hiánya sokkal inkább megnehezíti a versenyezést ebben a bajnokságban, mint rallyban.

„A WTCC-ben sokkal fontosabb, hogy jól állítsd be az autódat, mint a rallyban. A rallyban is fontos a jó beállítás, de ha ez már nagyjából megvan, jó időket tudsz autózni. Nagyon sok versenyem volt a WRC-ben, ahol az első szakaszra beállítottuk a kocsit, és utána nem nyúltuk hozzá, mert jól éreztem magam vezetés közben, és nem akartam ezen változtatni.” –tette hozzá Loeb.


Legfrissebb cikkek