Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

2015-ben megújul a Német Túraautó Bajnokság (DTM). Egy versenyhétvégén két futamon harcolhatnak majd a pilóták a pontokért.

2002 óta ez lesz az első alkalom ebben a bajnokságban, hogy két fordulót rendeznek egy hétvégén. A kilenc versenyen így tizennyolcszor bizonyíthatnak majd a pilóták. Az első futamot szombaton, a másodikat pedig vasárnap izgulhatják végig a szurkolók.

141203 dtm n2

„Tudjuk, hogy a DTM-ért rajongó emberek mennyire lelkesek azért, hogy egy hétvégén kétszer is láthatják majd a kedvenceiket. Ettől az újítástól több izgalmat és látványosabb akciókat várunk...” –nyilatkozta Hans Werner Aufrecht, az ITR elnöke.

A 2015-ös szezon május első hétvégéjén Hockenheim-ben startol el, és október közepén, ugyanezen a pályán lesz a szezonzáró futam is. Németországon kívül Hollandiában, Ausztriában és Oroszországban sorakoznak majd fel a rajtrácsra az Audik, a BMW-k és a Mercedesek.

Sajnos Magyarországra nem látogat el jövőre a DTM mezőnye, mivel az eredetileg három évre szóló szerződést felbontotta a Hungaroring…


A DTM 2015-ös naptára:

május 1-3.   Hockenheim (D)
május 29-31.   Lausitzring (D)
június 26-28.   Norisring (D)
július 10-12.   Zandvoort (NL)
július 31 – augusztus 2.   Red Bull Ring (A)
augusztus 28-30.   Moscow Raceway (RUS)
szeptember 11-13.   Oschersleben (D)
szeptember 25-27.   Nürnburgring (D)
október 16-18.   Hockenheim (D)


Legfrissebb cikkek