Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Franz Engstler hét év után búcsút int a WTCC-nek és jövőre már az újonnan induló TC3 International Seriesben fog szerepelni.

Engstler idén megnyerte a Yokohama Trophy-t a TC2-es BMW-vel. Mivel jövőre már nem versenyezhetnek a régi specifikációjú kocsik a túraautó vb-n, Engstlernek új lehetőség után kellett néznie. A csapat főszponzora, a Liqui Moly feltételekhez kötötte a támogatást, amely szerint Engstlerék csak német autóval indulhatnak. A jelenlegi TC1-es autók között nincsen német márka, így Engstler kénytelen elhagyni a WTCC-t és a jövőre útnak induló TC3 International Seriesben folytatni a versenyzést.

141121 engstler n2

„A Liqui Moly 1988 óta mellettem áll, így természetesen fontosnak találom, hogy tovább folytassuk a közös munkát. Hét csodálatos évet töltöttem a WTCC-ben, és úgy éreztem magam, mint egy nagy családban.” –nyilatkozta az 53 éves német pilóta.

„Úgy gondolom, hogy a TC3 nagyon gyorsan fog fejlődni, de majd meglátjuk, hogy valójában mi fog történni. A Golfos projektünk három héttel ezelőtt kezdődött el. Azt tartom reálisnak, hogy három héttel az első verseny előtt tudjuk majd megtenni az első tesztkilométereket a kocsival…” –tette hozzá Engstler.

141121 engstler n3

A Közelmúltban a JAS Motorsport is bejelentette, hogy három Honda Civic-ket is épít az új sorozatba.


A TC3 International Series 2015-ös tervezett naptára:

03.29. – Sepang International Circuit (Malajzia)
04.19. – Shanghai International Circuit (Kína)
05.03. – Circuit  de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo (Spanyolország)
05.10. – Autódrom Internacional Algarve /Portimao/ (Portugália)
05.24. – Autodrom di Monza (Olaszország)
05.31. – Salzburgring (Ausztria)
06.21. – Sochi Autodrom (Oroszország)
07.26. – Autódromo Juan y Oscar Gálvez /Buenos Aires/ (Argentína)
08.09. – Autódromo Internacional Codegua (Chile)
09.20. – Marina Bay Street Circuit (Szingapúr)
10.25. – Buriram International Circuit (Thaiföld)
11.? - ?


Legfrissebb cikkek