Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen megerősítette, hogy öt C-Elysée-vel vágnak neki a túraautó-világbajnokság 2015-ös kiírásának. A gyári csapat pilótafelállása jövőre nem változik: az idei bajnok, José María López, a négyszeres világbajnok, Yvan Muller és a kilencszeres rally világbajnok, Sebastien Loeb 2015-ben is a francia alakulat gyári versenyzői lesznek.

A következő szezontól csatlakozik a sorozathoz a Sebastien Loeb Racing. A világbajnok nevével fémjelzet alakulat két C-Elyseé-t fog indítani a WTCC-ben. Azt még egyelőre nem lehet tudni, hogy kik fogják vezetni az újításokon áteső két idei autót, de az egyik esélyes versenyző az a Ma Qing Hua lehet, aki idén nyerni tudott Oroszországban.

141115 citroen n2

„Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a pilótáink idei teljesítményével, és ők sem akartak váltani, így könnyű volt meghozni a döntést.” –mondta Yves Matton, a Citroen Racing vezetője.

„José María López fantasztikus munkát végzett egész évben, köszönhetően a kiegyensúlyozott teljesítményének. Ő már az új generációt képviseli, de már most a címvédés a feladata. Ez nem lesz könnyű munka, mivel nagyon motiváltak az ellenfelei, beleértve a csapattársait is.” –árulta el Matton, „Pechito-ról”.


„Annak ellenére, hogy Yvan Muller az egész szezon során mindent megtett a sikerért, nem tudta megszerezni ötödik világbajnoki trófeáját, de már alig várja, hogy jövőre ismét harcolhasson a címért.” –nyilatkozta a szakember Yvan Mullerről.

141115 citroen n3

„Amikor megszerezte idei első futamgyőzelmét Sebastien Loeb, látszott, hogy a jövőben még jobb futamai lesznek. A rallyról való váltás hatalmas kihívás volt a számára, de bebizonyította, hogy minden olyan tulajdonság megvan benne, ami ahhoz kell, hogy a legjobb versenyzők közé tartozzon.” –mondta el véleményét, Sebastien Loebről.


Legfrissebb cikkek