Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Stéphane Peterhansel után Nasser Al-Attiyah is távozik az X-raid csapatától. A katari versenyző 2011-ben már felért a Dakar csúcsára a Volkswagen Race Touraggel. A következő évben Robby Gordon Hummerével vágott neki a maratoni távnak, de nem ért célba az amerikai monstrummal. Tavaly Carlos Sainz csapattársaként egy Buggy-val szerpelt, de ekkor sem sikerült befejeznie a viadalt. 2014-ben az X-raid Mini All4 Racinggel a harmadik helyen zárta a Dakart.

„A Mini egy olyan csapat, amelyik már nyert Dakar Rallyt, ellentétben a Toyotával. Szeretnék az első versenyző lenni, aki a japán márkával tud győzni. Ez a legfőbb oka annak, amiért a Toyotát választottam.„ –árulta el Al-Attiyah a Gulf-Times.com-nak.

140625 alattiyah n2

„A Toyota már korábban is megkeresett, de akkor egy másik csapatot választottam. Úgy érzem, eljött az ideje annak, hogy velük versenyezzek, mivel nagyon erős az autójuk. Most az a legfontosabb, hogy a márkaváltás miatt időben elkezdjem a felkészülést.” –fejezte be a londoni olimpia skeet lövészetének bronzérmese.

Al-Attiyah a Dakar mellett a rallyban is sikeres. Portugáliában és Argentínában megnyerte a WRC2 kategóriát, a közel-keleti rallybajnokság (MERC) tabelláján pedig az élen áll.

 


 

Legfrissebb cikkek