Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A tizenegyszeres Dakar Rally győztes, Stephane Peterhansel 2015-ben már a Peugeot 2008 DKR volánja mögött fog rajthoz állni a maratoni versenyen. A francia csapat egy igen erős felállással vág neki a Dakarnak, ugyanis „Mr. Dakar” mellett Carlos Sainz és Cyril Despres lesznek a pilóták.

A Peugeot a 405 T16-ossal már ért el sikereket a Dakaron, és most is esélyesek lesznek a végső győzelemre az áprilisban bemutatott autóval.

140617 peugeot n2

Peterhansel az X-raid csapatával öt év alatt kétszer is felért a csúcsra, de hétfőn közös megegyezéssel felbontották a szerződést.

„Öt év sikeres együttműködés, és két Dakar-győzelem után új kihívást akarok. Nagyon köszönöm Sven Quandt-nak és az X-raid-nek a lehetőséget és a közösen elért eredményeket, amiket a Mini pilótájaként értem el.” –nyilatkozta a 48 éves francia versenyző.

140617 peugeot n3

Peterhansel öt alkalommal nyert autóval és hatszor tudott a legjobb motoros lenni. A Peugeot-nál is Jean-Paul Cottret-el fog harcba szállni az újabb sikerért.

 


 

Legfrissebb cikkek