Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egyedülálló élményben lehet része azoknak, akik ellátogatnak június 6-8. között a Gyulai Várfürdő Kupára: Európában.

Egyedülálló élményben lehet része azoknak, akik ellátogatnak június 6-8. között a Gyulai Várfürdő Kupára: Európában elsőként csodálhatják meg versenykörülmények között az idei Dakaron debütált gyári Rangert. A címvédő magyar bajnok Fodor Imre – Csató Attila duó márkát váltott, és immár a Forddal tervezik a jövőt.

A mai napon érkezett meg Magyarországra az a Ford Ranger, amellyel a címvédő magyar bajnok Fodor Imre – Csató Attila páros a hétvégi Gyulai Várfürdő Kupán, a hazai bajnokság idei harmadik futamán áll rajthoz először. Az új versenygép a mindössze három eddig megépült gyári Ranger közül a legújabb, tehát nem azon autók egyike, amelyekkel az argentin Lucio Alvarez és a dél-afrikai Chris Visser debütált az idei Dakaron a Ford színeiben, hanem egy vadonatúj darab, amely már tartalmazza a dakaros tapasztalatok alapján készült legfrissebb fejlesztéseket.
 
„Sokat gondolkoztunk azon, hogy maradjunk-e a Toyotánál, vagy üljünk át a Fordba, végül úgy láttuk, hogy a szabályok szempontjából hosszú távon előnyösebb választás lehet a Ranger. Az autó az idei Dakaron indult először a nemzetközi mezőnyben, és Lucio Alvarez figyelemre méltó részeredményeket ért el vele. A dél-amerikai viadalon rengeteg tapasztalatot szerzett a csapat, és a mi kocsinkba már bekerültek mindazok az új fejlesztések, amelyek a gyermekbetegségeket hivatottak kiküszöbölni. Nagyon komoly bizalmat kaptunk azzal, hogy ez a Ranger hozzánk került, és ezúton is köszönjük a South Racing segítségét. Eddig nem igazán mutattuk meg magunkat külföldön, de úgy érzem, ezzel az autóval már méltán lehetnek nemzetközi terveink” – mondta el Fodor Imre.

A Gyulai Várfürdő Kupa pénteken délután fél négykor ünnepélyes rajtceremóniával kezdődik Gyula belvárosában, a Vértanúk útján (itt kerül kialakításra a szervizpark is), majd egy 4 kilométeres szuperspeciállal hangolódik rá a mezőny a hétvégére. Szombaton két 72 kilométeres és két 33 kilométeres szelektíven mérik össze gyorsaságukat a versenyzők, majd vasárnap újabb három szelektív következik. A viadal vasárnap délután öt órakor a Vértanúk útján ünnepélyes díjkiosztóval zárul.


Legfrissebb cikkek