Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az elmúlt évek autós terep-rallye bajnokai – Korda Erik, Fazekas Károly és Fodor Imre – győzni mennek a beledi Riverside Bajára.

Közeledik a Magyar Terep-rallye Bajnokság idei második futama, a Riverside Baja. A beledi központtal május 9-11. között megrendezendő versenyen régen látott erős mezőny gyűlik össze az autós szakágban, ahol az elmúlt évek hazai bajnokai kizárólag a győzelemért állnak rajthoz. A címvédő Fodor Imre, Csató Attila duó idei első versenyét futja majd vadonatúj autójával, a Fazekas Károly, Simon Péter kettős pedig a túrkevei borulását szeretné sikerre váltani, míg a Korda Erik, Nyírfás Julianna páros a szezonnyitón elért harmadik pozícióján szeretne javítani.

Egy rendkívül izgalmas és látványos versennyel nemrég Túrkevén megkezdődött a 2014-es Magyar Terep-rallye Bajnokság. A sportágszerelmesei örömmel tapasztalhatták, hogy idén igencsak erős mezőny verseng az összetett győzelemért az autósok mezőnyében. A tavalyi bajnok duó, Fodor Imre és Csató Attila a hétvégi beledi Riverside Baján kezdi meg a címvédés felé vezető menetelését.

„Minden szempontból premier lesz a számunkra a beledi verseny, mert egyrészt idén most állunk először rajthoz, másrészt a hét közepére érkezik meg az új, bérelt Toyota Hilux autónk, amellyel a Riverside Baján fogunk összecsiszolódni. Valamennyi hazai versenyen indulunk ettől kezdve, és abban reménykedünk, hogy a túrkevei verseny kihagyása ellenére sikerülhet megvédeni a bajnoki címünket ebben a kőkemény mezőnyben” – fogalmazott Csató Attila.


2011 és 2012 bajnoka, Fazekas Károly is győzni megy a Riverside Bajára, mert ezzel szeretné a BMW X6-ossal versenyző pilóta feledtetni, hogy az idénynyitón felborult és kiesett navigátorával, Simon Péterrel.

„Mindent megteszünk azért, hogy győzzünk az idei második hazai futamon. Természetesen jó lenne ismét magyar bajnokként zárni az évet, ám majd elválik, hogy sikerülhet-e ez nekünk. Számomra ismerős a terület, jól is mentem itt a 2012-es HunGarian Baja alkalmával, amikor a Világkupa-futamon szakaszt is tudtunk nyerni, és az összetettben másodikként zártunk. A mostani verseny azért is lesz különleges, mert szombaton a hazai rallye bajnoksággal közös, rövid szakaszokon is mehetünk majd Bükfürdőn és környékén” – jelentette ki Fazekas Károly.

Túrkevén már egy harmadik hellyel bizonyította, idén nagy feladatokra is képes a korábbi többszörös bajnok, Korda Erik, aki Nyírfás Julianna személyében idén egy Európa-bajnokkal száll harcba az összetett elsőségért.

140507 korda n

„A tavalyi mélypont után reménykedem a feltámadásban, hiszen 2013-ban két versenyen indultam, és éppen két versenyen borultam fel. Idén új autóval, egy Nissan Qashqai-jal, valamint új navigátorral, Nyírfás Juliannával indulok harcba a bajnoki címért. Túrkevén annak ellenére sikerült a harmadik helyre odaérnünk, hogy végig technikai gondokkal küzdöttünk, ám most mindenképpen szeretnénk előrébb lépni. Mivel mindketten raliztunk, így örömmel vettük a szombati szakaszokat, és bízom abban, hogy a két szakág közös versenye nézőcsalogató lesz” – árulta el Korda Erik.

Molnár László


Legfrissebb cikkek