Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Guerlain Chicherit sikerével ért véget a 12. Silk Way Rally, amely öt nappal korábban ért véget a tervezettnél, miután a mongóliai szakaszokat törölni kellett a koronavírus-járvány miatt.

Az FIA Tereprally Világkupa (FIA World Cup for Cross-Country Rallies) harmadik fordulója, a Selyemút Rally július 1-jén az oroszországi Omszkból rajtolt el, és hat nappal később Gorno-Altajszkban ért véget. Eredetileg több mint 5000 kilométer szerepelt a verseny programjában, és július 11-én ért volna véget Ulánbátorban, azonban az elmúlt napokban jelentősen megemelkedett Mongóliában a koronavírus-fertőzöttek száma, így a szervezők törölték a mongóliai pályákat.
Az első versenynapon egy 87 kilométeres szelektív szakasz várt a mezőnyre Omszk és Novoszibirsk között. Ezen a távon Denis Krotov - Konstantyin Zhiltsov páros végzett az élen a Mini John Cooper Works Rally-val. A következő versenynapon Vladimir Vasilyev bizonyult a leggyorsabbnak a Mini-vel, és az összetettben hatalmas csatát vívott Guerlain Chicherittel az első helyért. A harmadik napon Krotov újabb szakaszsikert könyvelhetett el. Másnap Vasilyev négy defektet is összeszedett a köves szakaszon, így az orosz pilóta győzelmi esélyei végleg elszálltak. Chicheritet is hátráltatta egy defekt, de ennek ellenére átvette a vezetést az összetettben. A Serradori Racing Team Century CR6-osával versenyző francia pilóta végül több mint kilenc percet adott a második helyen célba érő  Denis Krotovnak. A dobogó legalsó fokára Jérôme Pélichet állhatott fel az Optimus Lynx T1-gyel.  

A 2021-es Silk Way Rally végeredménye:
1. Guerlain Chicherit – Alexandre Winocq (Century CR6)   7:03:09
2. Denis Krotov – Konstantin Zhiltsov (Mini JCW Rally)   7:12:21
3. Jérôme Pelichet – Pascal Larroque (MD Optimus)   7:25:33
4. Sergei Karikin – Anton Vlasiuk (BRP Can Am Maverick (T4))   7:45:00
5. Jean-Luc Pisson Ceccaldi – Jean Brucy (PH Sport Zephyr (T3))   7:53:06
6. Pavel Lebedev – Kirill Shubin (BRP Can Am Maverick X3 XRS (T3))   8:04:56
7. Matthieu Margaillan – Axelle Roux-Decima (BRP Can Am Maverick (T4))   8:24:38
8. Pavel Silnov – Evgenii Zagorodniuk (BRP Can Am Maverick X3 (T3))   8:27:42
9. José Pena Campo – Rafael Tornabell Cordoba (Polaris RZR Pro XP (T3))   8:50:56
10. Anastasia Nifontova – Ekaterina Zhadanova (BRP Can Am Maverick XRS (T3))   8:52:47

A T3 kategóriát a Jean-Luc Pisson Ceccaldi - Jean Brucy páros nyerte meg, a Pavel Lebedev - Kirill Shubin, valamint a Pavel Silnov - Evgenii Zagorodniuk párosok előtt. A T4 géposztályban a Sergei Kariakin - Anton Vlasiuk kettős diadalmaskodott a CAN-AM Maverick-kel. A kamionosoknál a Pascal De Baar - Jan van der Vaet - Loris Blot trió győzött a DAF-fal.  
A motorosoknál Matthias Walkner nyert a KTM 450 Rally nyergében, megelőzve Skyler Howest, és Franco Caimit. A quadosok között Aleksandr Maksimov végzett az első helyen a Yamaha YFM700R Raptor SE-vel, megelőzve Rafal Sonikot.

Fotó: silkwayrally.com

Legfrissebb cikkek