Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Sébastien Loeb és Daniel Elena számtalan sikert ért el közösen az elmúlt 23 évben, azonban márciusban szétváltak útjaik. A kilencszeres rallyvilágbajnok most elárulta, hogy kivel indul a 2022-es Dakar Rallyn.

Loeb Fabian Lurquint választotta új navigátorának a jövő évi Dakarra. A belga mitfárer 2018-óta Mathieu Serradori-val indult a legendás maratoni futamon az SRT Racing Century TR6-osával. – Legjobb eredményüket 2020-ban érték el, amikor a 8. helyen végeztek a szaúd-arábiai viadalon. Lurquin a múlt héten Dubaiban már tesztelte is Loebbel a Bahrain Raid Xtreme team autóját.

„Több hete azon dolgoztunk, hogy megtaláljuk a megfelelő navigátort, és végül a Fabian Lurquin-ra esett a választásom.” –kezdte a francia pilóta. „A versenyzéshez való hozzáállása és a tapasztalata az, ami meggyőzött. A múlt héten leleplezték a 2022-es Dakar Rally útvonalát, ahol a navigáció még nagyobb szerepet fog játszani, így ez is jelentősen befolyásolta a döntésemet. Most elkezdjük a felkészülést Fabiannal, hogy minél jobban megismerhessük egymást, és hogy készen álljunk a jövő évi Dakar Rally rajtjára.”

A 44. Dakar Rally 2022. január 2-14 között kerül megrendezésre Szaúd-Arábiában. A verseny Ha’Il-ból startol el, és Dzsiddában ér majd véget.

Fotó: sebastienloeb.com

Legfrissebb cikkek