Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Krajnyák Péter szakágvezető szerint az a csapat, amelyik most vállalta, hogy újra felteszi a sport térképére a tereprallyet, olyan emberekből áll, akikre a sportágnak szüksége van.

Még pár nap, és – május 7-8 között a Pápocon és környékén rendezendő Riverside Bajával – elrajtol a 2021-es Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság. Krajnyák Péter személyében új vezetője van a szakágnak, aki abban bízik, hogy egy év kihagyás után nemcsak megrendezhetik a hatfordulós magyar bajnokságot, hanem az év végéig visszahelyezhetik a sport térképére a sportágat is.

A Tereprallye szakág újonnan megválasztott vezetősége mindent elkövet annak érdekében, hogy a sportág visszakerüljön oda, ahova mindig is tartozott. Ennek érdekében 2021-ben egy hat állomásból álló Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokságot szerveztek, illetve egy tesztre várnak mindenkit május 1-jén, Tabajdon, ahol a szervezők reményei szerint a sportág valamennyi képviselője a tiszteletét teszi.

„Nagyon jó hír, hogy a Garamvölgyi Zoltán szervezte május elsejei teszten, az úgynevezett Majáliskolán már telt ház van, a nagy érdeklődés miatt le kellett zárni a jelentkezést. Ez is azt mutatja, van lehetőség a tereprallye-ban, nem hiába dolgoztak keményen a szakág korábbi vezetői” – jelentette ki Krajnyák Péter, a tereprallye szakág újonnan megválasztott vezetője.

Nem titkolja, igencsak meglepődött, amikor a sportágért tenni akaró többség benne látta meg azt az embert, aki vezetőként kirángathatja a járványhelyzet miatt is mély gödörbe került sportágat. Tavaly egyetlenegy versenyt sem lehetett megrendezni a covid miatt, és ez a versenyzők kedvét is alaposan elvette a folytatástól.

„Kevés a versenyzői létszám, kevés a néző, kevés a rendelkezésre álló pénz és kevés a média „hype” a magyar tereprallye körűl. Ezen változtatni szeretnék! Őszintén remélem, hogy 2021-ben mind a hat tervezett magyar bajnoki és nemzetközi viadalt meg tudjuk majd rendezni, mégpedig jól szervezett és korrekt versenyek formájában. Mindennek az alapja, hogy egy kristálytiszta szabályrendszert kell megalkotnunk! Mire valaki odaér egy versenyen a gépátvételhez, pontosan tudja, hogy az autójának, motorjának vagy éppen a side by side-jának milyen szabályoknak kell megfelelni. Úgy érzem, az a csapat, amelyik most vállalta, hogy újra felteszi a sport térképére a tereprallyet, az olyan emberekből áll, akikre a sportágnak szüksége van” – fogalmazott Krajnyák Péter, aki hozzátette, a hazai versenyeken nem áll rajthoz, mert azt összeegyeztethetetlennek tartja a jelenlegi posztjával.

Legfrissebb cikkek