Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Negyedik állomásához érkezik a Tereprally Világkupa idei sorozata. A Sealine Cross Contry Rally április 21-én rajtol el a katari Losailból. A mezőnyre 1739.55 versenykilométer vár.

A sivatagi versenyen harminchét autós és tizennyolc motoros és quados áll rajthoz. A nevezési listán szerepel a bajnokságot vezető Vladimir Vasilyev valamint az első két futam győztese, Yazeed Al-Rajhi is. Nasser Al-Attiyah az X-Raid Minijével tér vissza a Világkupába.
A motorosok között megtalálható az idei Dakar győztes Marc Coma, valamint az ezüstérmes, Jordi Viladoms is.

140418 sealine n2

„Ez egy nagyon különleges esemény számomra, mivel mindig is szerettem Katarban versenyezni.” – mondta Al-Attiyah, aki 2011-ben egy SAM Mercedes 35CC-vel megnyerte a Qatar Inetrnational Baja-t, majd 2012-ben az Overdrive Toyota csapatával is sikert ért el a Sealine Cross Contry Rallyt.

„A tavalyi eredményem hatalmas csalódás volt, de tudom, hogy a Minivel képes vagyok a győzelemre. Ez nem lesz könnyű feladat, mivel idén sokkal keményebbek a versenyek és sokan harcolnak a bajnoki pontokért." - tette hozzá a katari pilóta.

 


 

Al-Attiyahnak valóban nem lesz könnyű dolga, mivel a bajnokság éllovasa, Vladimir Vasilyev és a Baja Russia - Northern Forest valamint az Italian Baja győztese, Yazeed Al-Rajhi is a verseny esélyesei közé tartoznak.

Az autósok nevezési listája itt olvasható, a motorosok és a quadosok névsora pedig itt található.

Legfrissebb cikkek